Fettisdagen!

Fettisdagen började precis som dagen igår, med te och Alvedon. Inte var jag någe piggare i dag utan jag har gått på halvfart och Alvedon.
 
Började med att rida Szum på banan, han var inte lika fin som i lördags men eftehand helt okej. Vi omarbetade lördagens övning, så vi red kortsidorna som en halvvolt där jag hade honom ställd och flyttade ut honom för innerskänkeln, sen red jag framåt ut på långsidan. I lördags höll vi oss på volten men annars samma upplägg. Sen var jag och Gasper lite busiga, eller kanske inte så busiga men jag har bara suttit på honom två gånger än så det är egentligen i tidigaste laget att börja hålla på själv, men nu blev det så. Hn är väldigt avspänd med att ha mig på ryggen, annars hade jag givetvis inte gått vidare så snabbt. Vi höll till en hage med en massa mjuk snö, jag satt upp och red sedan några varv på en volt med halter och igångsättningar. Visst lite vingligt var det, och lite fundersam var han men det kändes verklign hellugnt och han får en stor guldstjärna i dag! Avslutade med att skritta ut Tant en sväng i skogen och snön, rätt lämpligt jobb för mig i dag.
 
Och eftersom det är fettisdagen i dag så blev det bruna bönor och fläsk till lunch, fast jag äter inte bruna bönor så jag åt fläsk och potatis i stället. Och sedan kaffe och semla, vilken lyx! Sen var det lite kor som skulle flyttas, det här med kor är inte min grej men nu var det ju lite halt så min bil var det lämpligaste alternativet och det är ju alltid lättare om man är två. Så elva kalvar har flyttats åt ett håll och en kviga åt det andra hållet, gick faktiskt mycket smidigare än jag hade väntat mig. Sen var jag i väg och hade en lektion innan lite pyssel hemma och intag av hästar. Nu är det nog dags för mer Alvedon!
 
 
Gasper efter dagens ridning, visst är han söt som socker?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0