Nu december!

Det har varit två ganska intensiva dagar, igen!
 
Igår började jag med att jobba Pavel i töm ute i sommarhagen.  Som tur var så höll han sig lite mer på mattan än gänget jag jobbade där dagen innan. Men det är nyttigt att jobba hästarna utanför banan och utan staket, insåg att jag inte alls hade Pavel i ramen och att styrningen därmed fungerade sådär, men fin var han att titta på! 
 
Sen ombyte och så åkte jag i väg för en lektion, tror även att den ryttaren hade samma känsla som mig om att det kan vara nyttigt att ibland rida utan staket... Efter lektionen så väntade jag in Nisse och vi åkte till Sundsvall! Var till optikern och provade ut glasögon, jag har ju mest linser men ibland är det bra att ha glasögon som reserv och mina är numera i tre delar. Lite hästgrejer blev det inhandlat, en reflexgrimma till Dajmen, boots till Lilla grå, mer bandagelindor, vinterhandskar mm. Och så har jag bytt däck till skottkärran, fick ju fel sist men nu har jag skottkärra igen!
 
När vi kom hem så tog jag in hästarna och bandagerade om Ricky eftersom han hade plockat av sig sitt bandage. Sen fick vi åka till en kompis vars häst, en äldre herre på 26-27 år låg i lösdriften och inte tog sig upp. Han hade troligen fått en hjärnblödning eller liknande så det slutade med att Nisse fick ta bort honom. Tragiskt och jobbigt såklart men ändå en häst som haft ett långt liv och nu fick ett fint avslut. Men det blev sent och mitt i natten innan vi kom i säng.
 
I dag fick Pavel börja och vi jobbade i töm ute i sommarhagen i dag med. Fokus på att vara i ramen, mycket skrittjobb först med små volter, koll på uttersidan och varvbyten, och sedan samma i trav, gick mycket bra! Fortsatte med Lilla grå som ju var som ett popcorn när vi jobbade i sommarhagen i tisdags men i dag var hon fokuserad och jobbade på bra. Red sedan ut en sväng med Tant.
 
En snabb fikapaus innan veterinären kom och tittade på Rickys sår, som ser väldigt bra ut fortfarande. Annars var det min katt Baloo som tog mest uppmärksamhet, han lade sig mitt över veterinärens grejer och bandage! Vi fick stänga in honom i garaget, men efteråt så klappade de på honom så han var väldigt nöjd! 
 
När de åkt så red jag Clarinett på banan, underlaget är inte så tokigt.  Även om det inte fungerar med något avancerat galopparbete så kunde vi rida några fattningar och galopp på rakt spår! Lite snö på det här så blir det bra! Fortsatte med Szum  som jag ju inte ridit på en månad! Att han skulle vara jättespänd var ju inte så oväntat, både mentalt och i ryggen, och det var han! Han får nästan som lättare sadeltvång och spänner sig, skjuter upp ryggen och kickar lite. Fick han att släppa litegrann i alla fall, får fortsätta i morgon, det är svårt stt komma åt det i töm utan jag får ta att det blir några ridpass för att få honom att släppa. 
 
Sedan en lugn kväll, jag är helt slut kan jag lova. Känns ju sådär när det är dags för jobb igen i morgon!
 
Hästarna gick nya balar på förmiddagen och stona åt sig trötta! Här har de tagit en tupplur på maten. Och ja, de har bara ätit av balen i ett par timmar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0