Nobeldagen!

Från plusgrader och regn häromdagen till 14 minusgrader i dag! Det svänger minsann, men ingen snö...
 
Igår efter jobbet så jobbade jag först Szum i töm ute i hagen och sedan gjorde jag lite pallträning med Pavel. Och jag kunde stå i stigbygeln, starta honom, gå några steg och sen stanna! Det är ett framsteg, dessutom satt jag upp och av några gånger, även om jag gör ungefär samma övningar med honom än så är det en stor skillnad, nu är han avspänd, öronen är framåt och han är intresserad, och inte alls så skeptisk som jan bar förut. Nu vill jag bara ha lite bättre underlag så vi kan fortsätta framåt! 
 
I dag började jag med lite extra stallpyssel, som att byta bandage på Ricky, mocka lösdrifterna och spänna upp lite stängseltråd som hängde. Så började hästjobbet med att jag jobbade Lilla grå i töm, hon var väldigt lugn och avspänd i dag. Sen red jag Szum, vilket ju var över en vecka sedan sist och då var han ju väldigt spänd. Vi höll till i hagen bredvid banan, longerade först och sedan satt jag upp. Och han var faktiskt bättre än väntat, såklart lite spänd, laddad och små tjafsig men i ga tendenser till sadeltvång och inga dumheter! Jobbade mycket i skritt, men några varv i trav och den var faktiskt bättre än förra veckan!
 
Sen åkte jag upp på byn och fiket för att hämta en tårta som jag beställt till i morgon, och så lite fika på det innan jag red ut med Tant. Vi red ner till sommarbetet och tittade på avverkningen som de gör där nu. När vi kom ner dit så hörde jag att det lät konstigt, och mycket riktigt så satt den ena bakskon bara i en söm! Så det var bara att kliva av och dra loss den, det stora problemet uppstod när jag sen skulle upp igen så väl påklädd som jag var! Men ställde Tant i diket så tog jag mig upp och kunde rida hem med skon i handen! 
 
När vi kom tillbaka så var Rickys matte där och hälsade på honom, blev lite surr innan jag avslutade hästjobbet med att longera Chokladen lite. Gjorde det enkelt i dag och hade bara kapsonen, inget träns och ingen sadel, vi höll till i hagen och jobbade lite med repetition av longering och övergångar trav-skritt-trav. Tanken är att hon ska sättas igång igen med sikte på insittning! 
 
Resten av dagen gick åt till städning, tacos och Så mycket bättre. Nu är alla hästar nattade och klockan mycket igen! 
 
Bildbevis på att jag red Szum i dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0