Juldagen!

Jag hade en bra julafton igår, efter att hästar och stallar var klara och skinkan griljerad så åkte vi till Nisses systerson och firade jul. Det var lugnt och trevligt med god mat, så helt perfekt. Av Nisse fick jag i julklapp en dressyrträning i januari för en tränare som är svår att få tid hos, med chafför och groom! Blir ju kanon, även fått handgjorda yllesulor, pengar av pappa och presentkort av jobbet.
 
I dag har det varit kanonfint väder och dessutom snö i stället för is! Jag har firat genom att jobba lite hästar, är egentligen väldigt ridsugen men eftersom hästarna gått sparsamt denna vecka så blev det jobb i töm i dag. Först Lilla grå som var väldigt lugn i dag. Sedan longerade jag Chokladen med inspänning, hon fick inget tålamod i julklapp, bara en massa energi. Allt hennes tålamod tog slut när jag borstade henne och sedan fanns det inget kvar, longeringen gick ändå hyfsat men jag gjorde inga uppsittningsövningar i dag. Jag ärbinte så orolig för henne, Clarinett var precis likadan i den åldern men det har ju nästan helt försvunnit nu. De är väldigt lika varandra, halvsystrarna! Och Clarinett var helt utan tålamod när man skulle göra ordning henne första vintern, och från marken skulle allt gå snabbt, men otroligt snäll att rida. Blir nog ordning på Chokladen med! Sen tömkörde jag ut Pavel i skogen och en sväng på vägen.
 
Tog en lång paus med jullunch och lite slappande innan jag sen även jobbade Szum i töm. Resten av kvällen tillbringades i soffan, tittade bland annat på Frost och någon fler film och givetvis somnade jag sen i soffan. I morgon blir det Ica, och mer hästar, kan behövas efter två dagars ätande och slappande!
 
Brudarna i nya lösdriften hade spaning i dag! Vad de spanar på? En hund som skäller i skogen!
 
Pavels rumpa i skogen i dag!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Nyfiken i en strut undrar såklart vilken tränare det är?

Svar: Det är Martin Ågevall! Jag har ridit för honom två gånger tidigare, då gick det väl sådär men det är ju fyra år sedan så jag är taggad! Vi behöver både träna mer och komma ut lite! 🖒
Pernilla Engström

2016-12-26 @ 11:11:09
Postat av: Johanna

Kul! Hoppas du får en massa nyttigt med dig! Träningarna måste ju inte gå bra heller, bara man lär sig saker av dem :)

Svar: Det hoppas jag med! Känns som vi behöver komma ut lite nu!
Pernilla Engström

2016-12-26 @ 18:10:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0