Andra advent!

Så har en helg passerat igen! Det går fort nu!
 
Igår hade jag en riktig mysdag! Hade tagit ledigt från jobbet och åkte med Clarinett på dressyrträning på morgonen. Vi red för Ingrid och det var första gången jag red Clarinett för henne.  Det började bra, Clarinetten var laddad och till och med lite tittig första varven, hon jobbade på bra men blev väldigt trött! När passet nästan var slut så kom nästa ekipage in i ridhuset och att det skulle fånga hennes fokus var väl inte så oväntat men nu tog det tvärstopp, och jag tror att det till mycket berodde på att hon var  trött, dessutom visade sig att hon var kissnödig. Nu fick vi till några varv i bra trav, med hjälp av lite drivning från marken, innan vi avslutade. Vi behöver absolut träna på att det kommer och går andra hästar när vi rider men jag tror att det denna gång handlade mycket om att hon blev trött, nya tag efter jul!
 
Sen hem och duscha, innan jag och Nisse åkte till Östersund och julmarknad på Jamtli! Det var väldigt mysigt men lite kallt! Jag fyndade tunnbröd, älgörtsglögg och blåbärsglögg, och kanske det bästa av allt; tunna yllesockar! 
 
I dag var det jobb som gällde igen. Men innan jobbet så tog jag Szum i töm. Planen var att rida men efter att han hpppat i luften två gånger bara på väg in från hagen så ändrade jag mig och jobbade i töm i stället. Det blev ett ganska bra jobb, mycket fokus på att få honom att ta yttertömmen, men jag kan även konstatera att han blivit betydligt starkare i galoppen. 
 
På kvällen så jobbade jag Lilla grå i töm och sen jobbade jag Pavel lite utanför boxarna. Han var lite ofokuserad eftersom Nisse körde ut balar med traktorn samtidigt. Men jag måste säga att han är väldigt annorlunda nu mot från början, han är så mycket mera med och vaken. Visst lite sprättig men inte alls sådär avstängd som han var förut. Sedan gjorde jag lite uppsittningsövningar och hängde lite på honom, kunde gå ett par steg och stanna, utan spänningar! Mycket nöjd, känns som det börjar lossna! 
 
Clarinett efter gårdagens träning! Svettig blev hon!
 
Busig basjkir innan kvällens jobb!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0