2016 blir 2017

Jag ska försöka sammanfatta 2016 jag med, och se fram emot 2017. Det har varit upp och ner, men det har man ju lärt sig att det alltid är!
 
Om jag börjar med verksamheten så hade jag mycket hästar här under våren och sommaren, lite lugnare under hösten men då byggde jag ju i stället den nya lösdriften vilket tog ganska mycket tid och energi, och väldigt mycket pengar... Under sommaren hade även Nisse mycket ston på betäckning så sommaren bestod nästan bara av hästar och ridning! Två större händelser var hingstpremieringen i april, där Gasper visades och gjorde ett så pass bra ridprov att han blev klass 1 hingst, och sommarpremieringen där vi visade ett helt gäng hästar och Rosetta, som var hos mig på träning, gjorde ett riktigt bra körprov med Nisse. Även om jag haft ovanligt lite lektioner och träningar i år, så har jag haft några kurser och läger i alla fall, dessutom jobbade jag på ridskolan under våren.
 
Med mina egna hästar så har det rört lite på sig. Traffe fick jag ta bort under våren då han tenderade att bli ofräsch eller stökig så fort jag fick igång honom ordentligt, med hans brokiga bakgrund så kändes det som bästa beslut. I stället köpte jag väldigt oplanerat Lilla Grå för lite och ingenting, var ju inte alls tänkt men det är ju en väldigt trevlig häst. I maj föddes Dajmen, hon var ordentligt x-bent vid födseln och höger framben ville inte räta upp sig själv så det blev operation. I dag är hon nästan helt rak, dock inte helt... Under hösten bestämde jag mig även för att köpa loss Clarinett, så hon blir kvar även om jag inte betalat hela hästen än. Så rejält plus på hästsidan i år, nästa år måste jag nog sälja någon!
 
Vi har inte tävlat så mycket, Szum var i väg på någon dressyr, Tant gick ett par 90cm hoppningar och Clarinett gjorde en dressyrstart, däremot tränat lite mer. Vi har både tränat dressyr och terränghoppning, någon hoppträning tror jag inte att det blev på hela året... 
 
Nästa år hoppas jag såklart på fler hästar för inridning, träning, utbildning och utveckling! Och även mer lektioner, träningar och kurser, och så jag vill komma igång med mitt projekt med långtidsinridning. Lite andra projekt finns det nog också tid för!
 
De första månaderna nästa år har jag mycket roliga saker inplanerade, som träningar, kurser, clinics och resor. Det ska bli roligt, och inspirationen behövs! Sen har jag bestämt mig för att verkligen utvecklas i ridningen så mycket träning kommer det att bli framöver, hoppas även på att kunna tävla mer. Både Clarinett, Szum och förhoppningsvis Lilla grå, mest dressyr men åtminstone Clarinett ska få gå någon hopptävling och kanske fälttävlan? 
 
Sen i början av juni hoppas jag ju på att få visa Chokladen på treårstestet, och i början av maj väntas Räkans föl efter Van Vivaldi.  Och till hösten sen är det dags att börja jobba Lemonaden! 
 
Ser ut som även 2017 kan bli ett roligt och spännande år! Hoppas att ni vill vara med mig, både här på bloggen och i verkligheten!
Gott nytt år!
 
Här kommer några bilder från året!
Några av de hästar som varit här på utbildning och träning!
Mina unghästar! Dajmen, Lemonaden och Chokladen!
 
Och så ridhästarna! Clarinett, Szum, Lilla grå och Tant!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0