Träningsvärk!

Även om jag rider mycket så kan jag få träningsvärk av att rida Szum! I dag har jag det i både magen, ljumskarna och låren...
 
I dag hade jag veterinären ute för vaccinering av Pavel och Clarinett. När jag väntade på honom så passade jag på att börja med lite tömkörning av Pavel. Första gångerna är det ju ett jobb som påminner mycket om det vi gjort tidigare, innertömmen direkt i bettet och yttertömmen som vanligt, liten volt runt mig och start, stopp och att börja vända lite för innertömmen. Det gick väldigt bra, och även vaccineringen. 
 
Efter att vi vaccinerat Clarinett så stannade jag nere vid betet och joggade Szum lite i töm. Ulrika hade förvarnat mig att han kunde ha lite träningsvärk efter djupvågsbehandlingen och det stämde nog! Han var lite matt och lite stel i början, men ryggen känns fin! Sen stängslade jag och Elise ut valackernas hage, eller började i alla fall, självklart fattades det tråd. I stället red jag Lilla grå där nere, tyckte jag fick bra fart på henne i dag.  I alla fall tills hon trampade av sig en sko! Bara att sitta av och ge upp, känns som att jag aldrig kommer igång med henne!
 
Hem en snabbis, passade på att mocka ur boxarna lite medan jag väntade. Vinterbäddarna ska ut och det är så tråkigt, och inget som jag tycker att jag har tid med heller just nu så försöker ta det lite i taget. Sen kom Charmonix ägare och vi åkte ner till betet igen men denna gång enbart för att klappa på hästarna. I centrum såg Clarinett till att vara, spelar ingen roll vilken häst man går in i hagen för att träffa så är det Clarinett som tar all uppmärksamhet! Tur för henne att hon är så mysig och charmig!
 
Matpaus och sedan blev det ett kvällspass.  Då var Rosetta först ut, red henne på banan och i dag tränade vi på stora volter i trav och övergångar trav-skritt-trav. Sen ner till betet, igen, för att göra klart hagen. Gick inte alls smidigt, självklart räckte inte tråden ändå så jag fick trixa en del och klockan blev rätt mycket innan jag kom ut på Tant. Hon har kommit lite på sidan nu när jag haft mycket, och i dag var hon ganska tydlig med att det faktiskt var dags för henne, vilket ju också var planen. Vi red ut en sväng och lyckades se tre älgar! Fast det lan vara så att vi såg samma två gånger, men ändå! Mycket älg här nu, tur att Tant är cool! 
 
Nu färskpotatis och smör till kvällsfika och sen sova, Ica i morgon!
 
Syns inte på bilden men det är en älg ute på hygget, på Tants öron syns det att hon har koll på den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0