Sommarpremieringen på Wången!

Sommarpremieringen på Wången brukar innebära två dagar i ett kaos, i år var inget undantag! Det är såklart jätteroligt också, men det hinner man inte känna förrän efteråt.
 
Det började i fredags med alla förberedelser, planen var att komma i väg på eftermiddagen och i alla fall tidigare än i fjol när vi åkte 19.00. Jag började hemma hos mig med att jobba Rauen och Besten i töm, och sedan sitta upp på Pavel och skritta några steg alldeles ensam utanför boxarna! 
 
Hos Nisse började vi med att tvätta Rosetta och Thilde, den treåiga nordisen som också skulle visas. Vi han även mocka stallet, och sätta på kaffe som dock inte blev drucket då, innan Rosettas ägare kom för att köra upp henne till Wången. Sen fortsatte dagen med intag av Nisses tre hästar med föl som skulle visas. Jag redde ut manar och tunnade ut svansar, Nisse verkade dom och körde lite. Sen tvättades såklart dom också, sista hästen tvättades alldeles innan vi åkte. Då stod vi ute i ösregn och tvättade henne, jag tror att hon tyckte vi var galna! Men innan vi kom så långt hade vi hunnit med mat och fikapaus, lastning av Thilde så hennes ägare kunde åka till Wången och jag hade gjort en sista koll på mina hästar. 
 
Till slut var alla hästar lastade och allt packat, vi kom i väg kl 18.45, i alla fall lite tidigare än i fjol! Det var inte jätteroligt att köra, det regnade rejält och var mycket vatten på vägen, men trots tungt lass gick det ändå rätt bra. Jag var framme strax före 22, Nisse hämtade hö i småbalar att fodra med under helgen så han kom senare. Rosettas ägare hjälpte mig att lasta ur så när Nisse kom behövde vi bara lasta ur de hästarna han körde och ge hö innan vi kunde installera oss på hotellrummet.  Vi hade med oss lite mat, potatissallad och rostbiff, så vi åt, duschade och sov!
 
På lördagen lovade väderprognosen regn och storm! Som tur var så höll sig regnet lugnt, det blåste rejält men alla körprov (som gick utomhus) gick trots det bra. Efter frukost för hästarna och oss drog det igång. På förmiddagen så gjorde  Nisse fyra körprov, varav ett med en häst han inte träffat innan! Jag  flätade för fullt, tre ardennrar skulle flätas med bast, jag flätar grunden så drar Nisse upp svansarna och gör finishen, det tar dock en stund att göra!
 
Jag var medhjälpare på två körprov, dels med Hedvig som gjorde sitt prov med föl vid sidan och dels på Rosetta. Rosetta gick så fint på sitt kbi (körbarhetsintyg), jag blev så stolt över henne! Även de andra körproven gick bra.
 
Vi var ganska precis klara med körprov och flätning när visningarna drog igång efter pausen. Nisse har ju ont i ett knä och springer inte så bra just nu så det blev desto fler vändor för mig när vi hade sex hästar att visa under eftermiddagen. Jag visade först Thilde, treåringen, hon drogs lite till den andra hästen och jag tror att hon kanske hade kunnat trava bättre om hon hade fokuserat lite mer på mig men 8:or rakt igenom, 40 poäng och diplom är jättebra ändå! Sen lämnade jag henne till ägaren och tog ut Rosetta, hann springa en vända med henne innan det var dags. Hon fick 41 poäng, jättebra, och dessutom 44 poäng  (av 50) på körningen, det var dagens bästa kbi! Duktig häst! 
 
Sen rullade det på i ett, Hedvig visades för stamboksförning, hon fick också 41 poäng och blev dagens bästa stamboksförada sto bland nordsvenskarna. Sen vidade jag en 3 årig ardenner, som kom från Skellefteå, den fick 38 poäng trots att den var rejält överbyggd bak just nu, kommer bli fina poäng när den är färdigväxt. Avslutade sedan med att visa Nisses två ardennerston, de sprang inte så bra för dagen eftersom de mest var fokuserade på sina föl men de fick i alla fall 38 och 39 poäng. De sista tre hästarna gick direkt efter varann så jag var rätt slut sen, en vänlig själ stoppade en macka i handen på mig och det behövdes nog för det var då 6 timmar sen frukost och jag hade varken ätit, druckit eller suttit något sen dess!
 
Sen återstod att plocka ur flätor och bast, packa ihop allt, lasta och mocka. Vi stannade och åt på hemvägen och var hemma igen vid 20 tiden. Då släppte vi ut hästarna och jag åkte för att kolla mina hästar, Elise hade kollat dom flera gånger under dagen men man vill ju gärna kolla dom med sina egna ögon. Kvällen avslutades i soffan med chips och dipp, det var vi värda!
 
En otrolig helg, intensiv men rolig. Fina hästar, bra arrangemang och fantastiska människor runt oss! Tack alla!
 
Som ni förstår blev det inte mycket fotat, detta var vad jag fick till:
Flätning av svans!
 
Sabinas man!
 
Som tur var fanns det andra som fotade! Rosettas ägare Laila Jonsson har tagit dessa:
Hedvig gör sitt körprov med Näver vid sidan!
 
Rosetta och Nisse på körprovet!
 
Jag visar Rosetta!
 
Livs fölunge i ridhuset! Så söt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0