Långtidsinridning!

Nu finns möjligheten att lämna sin unghäst på inridning undrr hela vintern! Passar dig som inte har plats eller tid för unghästen hemma, tycker att det känns svårt att rida in själv, vill ge andra förutsättningar eller kanske bor i en stad med hög stallhyra. Konceptet är upplagt för att passa de tvååriga halvblod som ska visas på treårs test men självklart är alla två och treåriga hästar välkomna!
 
Tanken är att hästarna kommer hit i september eller oktober efter betet och sedan är här hela vintern fram till sommarbetet i maj eller juni. Målet då är att hästarna ska vara inridna och förberedda för treårstestet, och förhoppningsvis även visade på treårs! 
 
När hästarna är här under en längre tid kan man ha ett väldigt individuellt upplägg, och varje häst kan få jobba i sin takt. Tanken är att utbildningsperioder växlas med viloperioder, vilan är viktig för de unga hästarna! De går på lösdrift i mindte flock men kan även stå på utebox i perioder om det passar och behövs. 
 
Förutom själva inridningen så kommer hästarna jobbas i tömkörning, löshoppas, transporteras och annat som en unghäst behöver träna på, jag jobbar de unga hästarna mycket ute och i skogen! Målet är att de ska vara klara för att visas på treårstestet, och för de hästar som det passar för och de ägare som vill det så kan de visas vid Mellersta Norrlands Hästavelsförenings treårstest. 
 
 
 
 
I år kör jag detta som ett test, då är priset 3500 kr per månad inkl. moms. Man betalar samma kostnad alla månader oavsett om den har vilat eller arbetat, och priset gäller endast detta upplägg och om hästen är här minst 8 månader. Tillkommer gör kostnader för hovslagare, veterinär, startavgift och resekostnad treårstest, eventuell extern träning inför treårs, täcken och liknande, specialfoder och annat utöver det vanliga. 
 
Ni är välkomna att höra av er!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0