Dressyrträningsdag!

Tänk att det kan ta en hel dag att rida två dressyrträningar om 30 minuter var! I dag var det så! 
 
Hade tänkt göra lite  på morgonen men jag var för trött, är nog förra veckans välfyllda schema som slår tillbaka. I stället packade jag ihop grejerna och lastade Szum och Clarinett och åkte på dressyrträning! 
 
Lastade ur, ställde Clarinett i en hage som jag fått låna och började rida Szum. Jag fick jobba honom i låg form i alla gångarter för att få igång ryggen på honom, och han kändes jättefin! Som alltid så går han så bra när jag rider bra, synd att det mest bara är när jag tränar för Sara. Precis när jag satt av honom så började det regna, fick låna en box så att han skulle hålla sig torr tills han skulle bli masserad, och det var nog bra för det öste ner regn! Tycker synd om den tjejen som red i värsta ovädret! 
 
Gjorde i ordning Clarinett och precis när vi var klar så blixtrade det till helt oväntat och en riktig åskknall. Clarinett brydde sig inte men hästen som var på banan blev stressad och slet sig sen, tog nog minst en halvtimme att fånga den. Det blev alltså en oplanerad väntan men Clarinett höll sig cool och tills vi red så var det sol igen.  Gick mycket bättre än sist, vi tränade på att hon skulle ta skänkeln direkt med övergångar och tempoväxlingar. Och sedan jobbade vi galoppen och hon gick så fint flera varv på volten! 
 
Ulrika behandlade Szum med massage och djupvågsmaskin framförallt på ryggen. Som jag misstänkt var han spänd i ryggen och länden, dessutom även runt höfterna. Jag vet ju att mycket problem kommer därifrån och ändå har jag svårt att boka in kontinuerlig behandling på honom. Nu är i alla fall ryggen jättefin!
 
Stannade och åt på hemvägen, klockan var 21 innan jag hade lämnat hästarna i hagen. Trots det så jobbade jag Pavel med de förberedande uppsittnngsövningarna. Även i dag stod jag i stigbygeln, och tränade mycket på att hoppa ner. Jag damp ner lite medvetet oförsiktigt och det tyckte han var lite läskigt först. Nu har jag tagit mig ända till sängen!
 
Szum och Clarinett i transporten innan avfärd! Hungrig Clarinett!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0