Wångenhelg!

Den här helgen har spenderats på Wången och hingstpremiering! 
 
Men gårdagen började såklart hemma, och med Flisan. Vi red ut en liten sväng och sedan gick vi in på banan och gjorde några galoppfattningar. Fortsatte sedan med Sarek, även han på banan, longerade lie först och sedan red jag. Nu hade poletten för trav på banan trillat ner och vi travade flera varv åt båda håll, viist kanske det blev något avbrott emellanåt men stor skillnad mot sist! Avslutade jobbet hemma med att rida Szum innan jag packade in Gasper och alla grejer och åkte till Wången.
 
När vi kom fram så bekantade vi oss lite med ridhuset och så duschades Gasper, han hade lämpligt nog lagt sig till med en lerinpacknng. När han var ren så var det bara för oss tvåbenta att duscha innan det var premieringsmiddag, mycket god buffé med bland annat lax täckt av västerbottenost. Det var många hästkarlar där och det surrades härstammningar till höger och vänster. Otroligt fachinerande att höra på, vilket otroligt kunnande det finns hos dessa! Hur kan man som tjugoåring tro att man kan allt om hästar i jämförelse med de hästfolk som hållit på en hel livstid? 
 
I dag var så dagen D för Gasper! Morgonen innebar en del föreberedelser så det var tidig väckning, vilket inte gjorde mig så mycket för jag hade varit vaken mer eller mindre sedan 3.30 eftersom jag var rätt nervös... Vi började med att visa exteriört, Gasper höll sig cool och dt gick riktigt bra att visa. Sen en liten paus innan det var dags för bruksprov, ni må tro att jag var nervös! Minns fortfarande hur det var för två år sedan när Midas skulle visas och han inte tänkte släppa upp mig på ryggen, sen har jag ju haft markkänning från Gasper också sista dagarna så jag var riktigt nervös för ridprovet. Men hur det nu än var så drog det ut på tiden och vi fick vänta, i en timme väntade vi på att få komma in i ridhuset. Anledningen till förseningen var att en hingst hade kommit lös tidigare och lite allmänna missförstånd men när det äntligen var vår tur så hade vi väntat bort all nervositet! Tyvärr var ju även Gasper rätt less och trött vid det laget men jag tycker ändå att han gjorde ett helt okej bruksprov. Man måste komma i håg att han är ung, 3,5 år, inte riden så mycket och defintivt inte van vid situationen. Han stod bra vid upp och avsittning, halterna fungeade men han var inte riktigt framme, och när vi kom till galoppen så orkade han inte riktigt. Vi fick till flera galopper åt båda håll men han orkade inte riktigt hålla den genom hörnen. Men jag är jättenöjd med honom ändå!
 
Sen gick det helt plötsligt snabbt! Vi hade avklarat veterinärdelen medan vi väntade på ridprovet så när det var klart så var planen att få i mig något ätbart, men det hanns inte med förrän vi skulle in igen och få poängen! Gasper fick 40 poäng exteriört, lika mycket som ifjol men lite annan fördelning, och på ridprovet fick vi 35 poäng, av 50. Vi hade hoppats och drömt om att få över 35 poäng eftersom det är gränsen för att bli klass 1 hingst men det är inte jättemånga basjkirer som fått det så jag kände mig lite tveksam, så glädjen var stor när vi lyckats rida i hop tillräckligt för att han skulle bli klass 1! Det är faktiskt väldigt bra! Sen väntade lite fotografering, fika för mig och sedan packa ihop allt och lasta. Stannde för mat på hemvägen och nu är bilen tömd och släpet parkerad, hästarna är inne och allt som vanligt igen. Elise har hållt ställningarna här hemma i helgen och nu väntar jobbdag i morgon igen. 
 
Så mycket bilder blev det inte taget för mig, jag har ju haft händerna fulla med hingst, men det kommer nog mer bilder i veckan för det fanns andra med kamera på plats. Här är alla fall det jag åstakom i bildväg:
 
 
 
 
Hemma igen och pälsen återställd till det normala! 
 

Kommentarer
Postat av: Desirée

Tack och grattis igen!

Älskar bild nr två, det är min Gasper det <3
Han kommer nog sova gott, hoppas detsamma till dig.

2016-04-10 @ 23:44:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0