Ledig lördag!

Ledig lördag i dag, så skönt!
 
Började med att släppa ut mna hästar och de av Nisses som var inne. Han fick liksom inte nog av hingstpremiering förra helgen så han åkte till Boden i morse där det var avelsvärdering i dag. Sen segade jag lite, eftersom jag hade hela dagen på mig, och lite för länge för det blev nästan lite stressigt sedan att honna tömköra Szum innan hovis kom. Szum fick gå över höga travbommar i dag och då kom jag nog bra åt hans problem i bakbenet för han blev väldigt trött av det, så vi gjorde inte så många repetioner. Intressant med tömkörnngen då jag ju faktiskt ser hur han jobbar över bommarna och hur han reagerar.
 
Sen kom hovis och verkade den nya hästen. Hon har inga bra erfarenheter av hovslagare vilket märktes direkt! Så fort hovis hade burit in sina grejer blev hon stressad och skakade! Tyvärr är inte hovarna jättebra, eller det är inget fel på fötterna men de är dåligt verkade sedan innan, så vi kommer behöva sko henne sen men i dag ville vi göra det enkelt och positivt. En hink kraftfoder fick fungera som muta oh dessutom älskade hon att snusa på hovis son som var med, (hon verkar gilla barn) så lite positivt var det nog.
 
Efter hovis åkte jag upp på byn och handlade lite, eftersom jag bara varit på Ica i två dagar men tydligen oförmögen att handla då, och seda hem och red. Sarek först, han longerade jag inspänd innan jag satt upp och red några varv. Tycker ju lite att det har tagit ganska låång tid med honom och att det inte riktigt har hånt något men i dag insåg jag att det nog visst har hånt en del. Han var fin i longeringen i b¨da varv, stod still när jag fixade med linan och sedan kunde jag bara sitta upp och skritta och trava i båda varv, dessutom är han mycket lugnare när han är själv inne i stallet. Från början for han mest runt och höll koll på de andra hästarna, sätta på lina och sånt fick jag göra i farten och han var sällan koncentrerad på mig i mer än två sekunder åt gången! Jag brukar tänka att när hästarna bli roliga att rida och jobba med så är det dags att skicka hem dom, så nu är det dags för Sarek att åka hem för i dag var han så rolig att jobba med! 
 
Sen red jag ut med Tant en sväng i regnet innan middag och en massa kontorsjobb, I natt tror jag inte att jag kommer kunna sova något för jag har en liten Choklad i stallet som gnäggar konstant! Hon ska ha lite "vuxenhästträning" några veckor, stå på box och gå i ensamhage och dessutom tänkte jag jobba henne lite med longering och sadelvänjning. Men just nu tror hon nog att hon ska dö eftersomhennes bästis Clarinett inte är i stallet! Hårda bud att bli vuxen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0