September!

Igår morse när jag kom ner till betet var det ett mindre kaos där. Ett par hästar var ute, hagar rivna och Tant stod i fel hage! Det rör sig mycket vilt nu, jägarna har börjat släppa hundarna inför jakten, men detser mest ut som om någon häst fastnat i staketet och fått med sig det. Sånt som händer tyvärr. När jag fixat hagarna och återställt ordningen så tog jag tömkörde Rosetta hem! Jag tänkte ha henne hemma sista dagarna innan Wången för att kunna träna att springa lite med henne på banan, och när hon ändå skulle hem så slog jag två flugor i en smäll och tömkörde henne! Det gick jättebra, förutom att det är lite läskigt att gå genom vattenpölar, jag har inte tömkört henne förut men hon är tömkörd av sin ägare. 
 
För att få sällskap till Rosetta hemma på gården så tog jag även hem islänningen, henne red jag hem! Första gången hon var ute ensam men det gick superbra! Hon är så okomplicerad! Sen fikade jag lite snabbt, kopplade på släpet och åkte för att lasta Räkan och fölis. Jag fick lasthjälp av grannen, att lasta föl utanför en hage utan något som ramar in är inte helt enekelt, Lemonaden är ju inte van att ledas i grimma heller utan det är att lasta lös som gäller. Nu var det inga större problem utan på 10 minuter stod de på släpet! 
 
Vi åkte in för att dräktighetskolla Räkan, på vägen stannade jag på Hööks och köpte lite bra att ha saker inför helgens premiering. Räkan var som tur var fortfarande dräktig, fölis skötte sig utmärkt på seminstationen och där kunde vi lasta mot stallet så då gick hon rakt in! 
 
Hemma igen så var det dags för ett hästbyte! Islänningen åkte hem, och i stället kom en annan islänning! Den nya är 3 år och ska även den ridas n, enligt ägaren är den här lite annorlunda i sättet så vi får se om det går lika lätt och smidigt med den! Avslutade sedan kvällen med att åka ner till betet och jogga Midas lite i töm.
 
Nu är det ny dag och dags att ta tag i jobbet med hästarna!
Min finaste fölis som skötte sig så bra igår! Här dock som nyfödd, hon är betydligt större nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0