Hovisdag!

I dag har hovis varit här och skott valackerna, det tar ju egentligen bara några timmar men det känns ändå som mest hela dagen går åt till det. Som tur är så har jag en trevlig hovis så det gör inget!
 
Jag började dagen med att köra hem Szum och Traffe från betet. Sen red jag Traffe på banan, lite lätt uppmjukningsjobb och några skutt över ett kryss på volt. Sen kom hovis och vi skodde Traffe, Gandalf och Szum, jag var lite orolig hur det skulle att sko Szum med såret eftersom det sitter på skenan men det gick bra. Även Tant fick sin tappsko påslagen, fika gjorde vi såklart också. Fika är viktigt! 
 
När hovis var klar så fortsatte arbetet med hästarna. Rosetta tömkörde jag på banan, vi tränade lite styrning och trav på volt. Avslutade med lite visningsträning och det går bättre och bättre tycker jag! Sen jobbade jag islänningen lite vid hand och i dag var vi helt överens. Igår upplevde jag att hon litegrann i frågasatte mig men det var som om hon hade sovit på saken och i dag var hon klockren!
 
Sen var det dags att prova sadel på Szum igen, men nu hoppas jag att det dröjer till nästa gång,  eller egentligen var det ju mest jag som skulle prova sadeln. Det är samma modell som jag provat förut men en halv tum mindre säte. Jag skrittade runt lite i den utan stigbyglar och det kändes bra, sen kan ni ju fundera på hur jag kom upp på Szum utan stigbyglar... Har bestämt mig för sadeln i alla fall, nu ska den bara finansieras!
 
Efter middagspaus så kom Alida och vi red ut en sväng med Tant och Midas. Dom är ju endamna kvar nere på betet nu och ska få gå där över helgen. Flyttade dom till den stora hagen så de är nog nöjda ändå! Nu är det bara att ladda inför en väldigt intensiv fredag, och inför lördagens premiering!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0