Skitdag!

Igår var det en riktig skitdag! Jag var inte alls på något humör, hästarna gick inte på sitt bästa och dagen avslutades på sämsta sätt, helt enkelt en skitdag som jag hade kunnat vara utan!
 
Jag började med Traffe som jag hade tänkt rida men han hade tappat ensko så jag tömkörde i stället för att se iom han reagerade på underlaget. Det gjorde han inte men han vrkar fortfarande störd av nacken, i alla fall i vänster varv där han helst lägge huvudet på sned. Sen red jag Midas, en kompis kom och hjälpte mig att filma lite. Kan vara bra att ha lite film för att se utvecklingen, han gick bra och det såg faktiskt helt okej ut på filmerna med! Ska lägga upp någon av filmerna här också så småningom.
 
Efter liten lunchpaus så red jag Szum, han var på konstigt humör. Han försökte bita mig när jag tränsade, med Szum är det verkligen an varningsklocka att han är kaxig, när jag sedan longerade var han tokladdad men i ridningen var han mer som vanligt förutom att han tvärnitade och sparkade i en 10 meters volt! Szum är en typisk testarhäst, han vet så väl att han inte får bitas och de flesta dagar skulle han inte drömma om att göra det, men vissa dagar är han lite uppnosig och ifrågasätter, då kan det komma en försök till att bitas och det är en viktig varningssignal om att jag måste påminna honom om vem som bestämmer. Oftst räcker det med att rygga honom några gånger vid hand för att vi ska vara överens igen.
 
Sen red jag tant lite på banan och tömkörde Clarinett. Med henne jobbade jag för att få en lägre form. Hon har väldigt lätt för att gå i en kort, hög form men vill inte riktigt ta stöd på bettet, därför vill jag ha henne i en lägre form med längre hals och få henne att våga ta stöd på bettet. Det jobbet är ju perfekt att börja med i töm!
 
Efter middag så åkte jag och hade en lektion. Två yngre tjejer, när vi nästan är klara och de håller på att trava ner hästarna så snubblar en av hästarna och går omkull! De faller olyckligt och ryttaren får hästens rumpa över sig, hästen kommer upp igen men ryttaren gör såklart illa sig rejält. Det blev ambulansfärd och senare visade det sig vara en fraktur. Man blir ständigt påmind om att det är en farlig sport vi håller på med! Det här var ju inte en speciellt riskfylld situation, organiserad ridning, snäll häst och i slutet av ridpasset, visserligen var de trötta men knappast så trötta och ändå händer det saker. Så var rädda om er, använd hjälm, skyddsväst och framförallt erat sunda förnuft! Tyvärr händer olyckor ändå men vi måste göra allt för att hålla ner risken. Nu håller vi såklart tummarna att ryttarinnan ska krya på sig snabbt!
 
Var rädda om er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0