Otakt!

Nu är jag i otakt med bloggandet igen, får sammanfatta både igår och idag nu!
 
Igår började jag dagen med att jobba Szum i töm. Han fick trava över höga bommar och gå mycket galoppjobb Efter en liten paus så fortsatte jag med att rida ut Midas i skogen ovanför gården, vi var på upptäcksfärd  och letade nya stigar. Han var inte ett dugg brydd utan gick fram överallt, genom blöta, över ris, mellan täta granar och över stockar! Avslutade sedan ridningen med att hoppa Tant på banan. Vi hoppade några språng på helgens tävlingsledningen,  mest för min skull, och hon försökte lite font uppfostra sin ryttare hur hon ska rida. När hon tyckte att jag backade av lite mycket och fixade för mycket så tog helt enkelt saken i egna hovar genom att lägga upp sitt eget tempo, ta av stort och fint över hindret. Lika bra att lyssna när hon säger till!
 
På kvällen var jag och hade ett par lektioner, hoppgruppen fock jobba med samma övning som jag har jobbat med här hemma i veckan, nämligen studs tvärs över banan och sen olika svängar till hinder, fungerade väldigt bra. 
 
Även i dag började jag med Szum, men i dag red jag. Redan innan dagens pass hade jag bestämt att Szum skulle få lite semester efter i dag. Man brukar märka på honom när det är dags och i dag kändes det verkligen som det är dags. Han var inte dum men lite okoncentrerad och laddad,  studsade till några gånger vilket jag då tyckte var obefogat. Men när jag sedan kom upp med Traffe på banan så förstod jag mer av Szums beteende, det stod nämligen älgar bara 10 Meyer från banan! En ko och kalv! Så egentligen var ju Szum rätt skötsam...
 
Traffe var lite spänd,  kanske inte så konstigt med tanke på publiken vi hade, men gjorde inga dumheter och bi kunde även hoppa lite som planerat. Jag tycker att han är väldigt bra på hinder nu och jag är sugen på att börja hoppa lite mer riktigt och åka på hoppträningar. Sen fick även Midas hoppa lite.  Han gjorde ett bra galopp arbete i dag, bland annat över ett sockerbitshinder på liten volt.
 
Förutom att rida så har jag pysslat med hagarna dessa dagarna.  Igår satte jag upp band på en av vinterhagarna och i dag har jag satt upp stolpar (som jag ju gick åka tillbaka och köpa igår) och dragit band på en av lösdriftshagarna som har fått helt ny dragning. Jag är mycket nöjd, större hage som blir lättare att ställs ut foder i och förhoppningsvis håller underlaget bättre!
 
Finaste 23 åringen! Tant innan ridningen igår!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0