In i dimman!

I morse var det kallt och fruset med en tjock dimma som sen inte släppte på hela dagen, så det har varit lite trolsk stämning i dag. Tyvärr har det även bidragit till att jag har känt mig lite seg i dag.
 
Började med att rida ut med Tant, hon var väldigt pigg och laddad och hoppade på stället när hon inte fick galoppera. När vi kom tillbaka var Elise i stallet och vi tog in Gandalf och Traffe för att rida. Medan vi borstade så kom grannen med transporten. Det var Chokladen och Clarinett som kom, Chokladen ska flytta hem och Clarinett ska sättas igång och förhoppningsvis säljas. Nu får de hå med Tant på lösdriften och det tycks fungera bra än så länge. 
 
Traffe blev lite uppspelt när det kom nya hästar, i kombination med att han nog var lite stel i musklerna sen träningen så bidrog det nog till att han inte var riktigt lika avspänd när vi red ut som han varit på slutet. Han gjorde några försök att gå hem, men var ganska lättövertalad och stod inte på bakbenen så jag är ändå rätt så nöjd, känns som vi höjt lägsta nivån lite i alla fall. 
 
Tillbaka igen så väntade lite lunchfika och sedan red jag Midas på banan. Vi dressyrade och jobbade mycket med galoppen och fattningar. Vänster galoppen är riktigt bra nu men i höger fattas det ännu lite bärighet. Avslutade sedan ridningen med Szum. Vi fortsatte träna på att rida fram i traven och få honom att röra sig genom kroppen. I dag jobbade vi mycket på fyrkanten och med slänkelvikningar på hörnlinjen, skänkelvikningar red vi med låga krav på tärning och med mycket framåttänk! Tycker det gick bra och stundtals hade jag en riktigt bra känsla. Dessutom kom jag i dag ihåg att göra den stretchövning som jag fick tips om på träningen. Jag blir lätt klämmig i låren och ska nu börja ridpassen med att lyfta ut benen några gånger rakt ut från sadeln, tyckte det gav effekt i dag i alla fall. 
 
Lite annat pyssel har jag hunnit med också, som att gå till botten med min tvättkorg. Jag kan inte ha slängt ett enda par ridbyxor de senaste 10 åren, i dag fick jag ihop en halv soptunna med trasiga ridbyxor, utslitna jeans och sönderblekta gardiner. En hel del tvätt blev det i alla fall, hittade två tröjor som jag inte ens mindes att jag ägde! Vem behöver köpa kläder när det räcker med att rensa hemma? 
 
Clarinett är tillbaka på Brännan! 
 
Chokladen är lik sin mor och mest intresserad av mat.  Både Clarinett och Chokladen är efter Canterbury.
 
Även Tant var mest intresserad av att äta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0