Szums system!

Efter jobbet i kväll red jag Szum. Han var lite spänd i ryggen innan och dessutom tungt och blött underlag, bestämde mig rätt snabbt att bara rida ett lätt pass i kväll. 
 
Jag bytte lite system med Szum efter sista träningen, och är väldigt nöjd med det. I dag longerade jag honom som vanligt först för att värma upp ryggen och sedan red jag i genom systemet. När det kändes bra  så avslutade jag, nu hoppas jag att det ska vara en bra grund för mer jobb i morgon. 
 
Systemet är att jag först skrittar ett-två varv åt båda håll, något som sitter i sen jag jobbade på ridskola  (då ville jag att hästarna skulle ha sett ridhuset från båda håll innan vi började trava). Sen travar jag på fyrkanten med en 20 meters volt på kortsidorna. Då får jag bjudning av de raka spåren och kan jobba med eftergifter på volter bara.  När det känns bra i båda varv så lägger jag in övergångar till skritt, först på raka spår och sedan på volten.  Till slut lägger jag in tempo växlingar i traven, sen jobbar jag med galoppen, sidvärts, bommar eller vad jag nu planerat. Detta passar mig och Szum bra just nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0