Sommarvärme!

Jag glömde visst att blogga igår, får ta igen det i dag!
 
Helt otroligt vilket väder det har varit, varmare än i sokras! Igår fick jag byta till somarjackan när jag sulle rida för den fodrade jackan var för vrm, det var för övrigt den jackan jag red i halva sommaren...
 
Igår började jag dagen med att släppa i hop Midas och Francesca, de nosade på varann, pep och gick sedan i väg för att äta. Ganska odramatiskt. Sen gick jag in för att bokföra, strömmen skulle vare avstängd i fyra timmar på dagen så jag passade på att göra datorjobb innan. Sen gick jag ut och red, först en tur med tant. Hon har mycket päls och blir genomsvettig när hon taggar till, det skummade mellan bakbenen när vi kom tillbaka! Sen red jag Szum på banan, väldigt nöjd då galoppfattningarna fungerade riktigt bra! Traffe fick jobba i töm, han börjar se bra ut så nu är det dags att börja rida igen. Jag har hittat en ny muskelbristning (som en grop i muskeln) i halsen på höger sidan, där är han lite öm, så något tok har han nog gjort. Även hovslagaren upplevde att han sist var lite stel i ett av benen, jag misstänker att han stäckt sig eller något.
 
På eftermiddagen åkte jag och köpte några spånbalar och hämtade ut skären till klippmaskinen som varit på slipning, samt tömkörde en ponny. Den här var ännu mindre än den jag tömkörde förra veckan, endast 75 cm hög! Men otroligt trevlig att arbeta i töm! På kvällen var jag i väg och hade en lektion.
 
I dag började jag dagen med att tömköra Clarinett i skogen, hon hade väl ingen större lust att gå i från sina kompisar och jag kunde konstatera att hon har en del humör! Det är första gången hon ska gå ut själv ochinte blev det bättre av att kompisarna gnäggade efter henne, men bara vi kom upp i skogen var det inga problem, mer än att jag hade svårt att hänga med i hennes tempo när jag skulle klättra uppför backar och gå äver träd samtidigt! Sen fick även Szum jobba lite i töm, han fick gå på banan, han fick trqva över bommar och var väldigt fin i galoppen! 
 
Red Traffe, han var lite knepig i början och ville inte svänga och vända utan försökte lätta lite och backa. Men efter några varv på fyrkanten i trav så kunde jag börja vända lite och till slut red jag på volten även i galopp. Han kändes betydligt bättre i dag än när jag red sist som är nästan två veckor sedan. Sen åkte jag i väg och tömkörde den lilla vita shettisen igen, det var stor skillnad sen förra veckan och han gick riktigt bra. I kväll var jag i väg för några lektioner igen, helt otroligt att det är så fint ridunderlag i början av november!
 
Har även gjort lite småpyssel här hemma inflr vintern, bytt ut några hagstolpar, tagit in utemöblerna och griullen samt ställt in tiden rätt på alla timers. Nu är det bara att duscha och sen sova, Ica väntar i morgon!
 
Francesca och Midas igår! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0