Pingstdagen och punktering!

Den här helgen har jag kört nästan 50 mil med hästtransporten, till Dannero igår och i dag samt en sväng till Ammer också. Det blir många mil på vägarna med släp så det är inte konstigt att det händer lite grejer emellanåt, i dag hände det som jag har fruktat lä'nge -punktering på släpet!!
 
Jag var med Traffe till Dannero i dag, innan vi kpom i väg var jag lite sen och stressad men eftersom det gick smidigt att göra i ordning honom och lasta så kom jag i väg i bra tid trots allt. Och det var väl tur för utanför Sollefteå så smällde det till och hela ekipaget gungade till. Min första tanke var direkt punktering och jag saktade ner, men det var inget ställe att stanna på och eftersom det gick ganskabra att köra så rullade jag långsamt till en parkering. Där bekräftades min misstanke, punktering på släpet -tur jag har boggi! Lite lätt stressad lyckas jag få fram domkraften och få upp släpet men bara för att inse att jag inte hittar något fälgkors! Då ringde jag till min hovis som var i Sollefteå på besök hos sina föräldrar, hon gjorde en akututryckning och kom med grejer! Samtidigt stannade en bil med två herrar som hjälpte oss att byta däck! Vilken tur man har! Allt var överstökat på en halvtimme och jag kunde fortsätta till träningen!
 
fyra minuter före min ridtid gick jag in i ridhuset, men till minstora tur så var Sara var försenad och jag hann både longera lite och rida fram. Traffe gick jättebra på träningen och jag är nöjd. Men mest nöjd är jag nog över att han var hur lugn och cool som helst och stod som ett ljus när jag gjorde i ordning honom, både före och efter, trots min stress efter punkteringen och trots att det var musik i högtalarna på Dannero och en del stök inför kvällens trav. Dessutom gick lastningen bättre än den gjort på flera månader! 
 
Sen när jag kom hem så var det bara att packa om grejer, äta middag och byta häst! Nästa tur gick till Ammer och löshoppning med Clarinett! I dag var vi bara två stycken, jag och grannen som äger Clarinett, och två är egentligen lite för få för att löshoppa men det gick det med! Clarinett var i dag helt klar över uppgiften och har i dag varit och känt på de höjder som är på treårstestet. Efter vi hoppat så red jag henne och i dag har vi galopperat lite igen, fortfarande med betoning på lite men det släpper nog snart, hon ska bara komma på vad det är jag vill egentligen!
 
Känns skönt att jag har semester och inte ska på jobbet i morgon, skulle utan problem kunna vänja mig vid att jobba så här lite som jag gjort i maj! I stället är det en del att göra här hemma, tror inte jag blir sysslolös! Måste föresten säga att jag är väldigt imponerad och lite chockad över det genomslag mitt inlägg om att rida träning fick, (http://nillashast.blogg.se/2015/may/men-varfor-tranar-man-egentligen-ar-det-inte-for-att-bli-battre.html) över 200 visnngar och flera delningar på facebook. Tack för responsen!
 
Clarinett i ridhuset i dag!

Kommentarer
Postat av: Jonna Rosén

Så lik hon är vår lilla tjej (också e. Canterbury såklart) även om hon bara är 1 och mycket mindre. Clarinett ser jättefin ut tycker jag och kul att höra att hon verkar vara så snäll i ridningen. Bådar gott inför framtiden med vår. :) Ska Clarinett gå 3-årstest? Mvh Jonna

Svar: Clarinett är verkligen en rolig häst! Hon är väldigt påhittig, energisk, lite små busig men fin att rida. Hon ska visas på treårs på söndag så det blir spännande! Jag har också en ett åring efter Canterbury med fullblods mamma, finns några bilder på henne under inlägget: Chokladen!
Pernilla Engström

2015-06-04 @ 10:32:38
URL: http://tiggelberglorett.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0