Onsdagsmix!

I dag har det varit lite lugnare här! Det fungerar igen med diandet utan problem och Räkans juver har gått ner och hon är inte lika öm längre. Fölis har ägnat dagen åt att äta, vbusa och sova. Alltså fullt normalt!
 
Jag började på förmidagen med Molle. Han fick komma upp på banan och bli longerad! Jag hade kapsonen på och eftersom det var första gången vi longerade så var det mest ett test. Vi har ju jobbat i skritt med att han ska kunna gå på volt runt mig så helt nytt är det inte men det är endå en helt annan sak när man ska göra det i trav. Jag tycker det gick riktgti bra och jag tror faktiskt att hade någon sett oss så hade de nog kunnat se vad vi gjorde, och det är inte alls säkert när man longerar första gången! För de som inte är van att longera unghästar så kan jag säga att det är en helt annan sak än att longera en skolad häst som går fint på en volt, när man lomngerar unghästar brukar man få använda hela ridbanan....
 
Sen kom Alida, hon har varit i USA i en månad men är hemma igen! Vi red ut med Tant och Clarinett, och i dag så har Clarinett galopperat med ryttare! Inte så lång bit, men ändå! Efter en liten fikapaus så red jag Szum, han bjöd även i dag på en fantastisk ridkänsla men jag fick jobba för det! Han var seg och jag fick inte igång honom förrän vi hade galopperat flera varv! Känns trots allt bra och jag tror det håller på att släppa med honom nu! Även Midas fick trimma lite på banan, med honom är det mycket job med böjningen och böjda spår. Precis när jag höll på avsluta honom så öppnade sig himlen och jag hann bli ordentligt blöt eftersom jag såklart red utan jacka! 
 
Efter middagspaus så tömkörde jag Gandalf, riktigt fin och trevlig i dag, innan jag åktei väg och töm
körde ytterligare en häst och hade en lektion. På kvällen hälsade jag på Chokladen och sen blev det såklart kaffe och alldeles för sent. Gruvar mig redan för att kliva upp i morgon!
 
I dag var det siesta i fölhagen:
 
Trött fölis!
 
Även grabbarna hade paus!
 
Traffe vilar! 
 
Och det är inte bara hästarna som trivs i  höet!
Tingeling!
 
 
Och en bild från kvällens jobb, fin ponny i töm!
 Foto: Angela Odelberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0