Klämfredag!

I dag har det ju varit klämdag men jag tycker mest att det har varit en skitdag! Jag hade tagit ledigt i dag för att åka på klassåterträff, 20 år sedan jag gick ut nian, men med ett sto hemma som tänker föla när som helst så blev det ju såklart ingen resa.
 
Dessutom har det varit riktigt tråkigt väder! På förmiddagen blåste det rejält och kändes inte som något ridväder, i stället var jag inne och skrev fakturor. När det var avklarat åkte jag upp på byn och fikade lite innan jag tog tag i ridningen hemma.
 
Började med att greja lite med Molle. Borstade och repeteade utrustningsträningen. Först med schabrak i boxen och sen satte jag på kapsonen och så fick han jobba lite på volt utanför boxarna, med kapsonen på! För övrigt går vi kortare promenader tre gånger per dagm vilket går jättebra. Först ut att ridas var Szum, men det var ingen bra dag för oss i dag. Jag var inte på humör och han var inte på humör, efter en kvart satt jag av och tänker att jag gör ett bättre försök en annan dag med bättre förutsättningar. Ibland är det bara så! Sen red jag Midas, han fick jobba med bommar. Dels över travbommar som jag red som en åtta över, och dels hade jag en upphöjd bom som jag galopperade över på volt. Det jobbet gjorde han jättebra, förutom första språnget när han höll på att hoppa mig ur sadeln för han tog i som om det vore ett stort hinder, och där märks det verkligen hur han har utvecklat sin galopp. Avslutade med att rida ut en lugn och skön tur med Tant! Hon kändes fin så gårdagens kurs har nog gjort gott för henne!
 
När jag var färdigriden kom en kompis och sen blev det grillning här. Vi var några som åt gott men tyvärr inget fööl till dessert. Jag trodde nästan det skulle bli så, när jag kom hem med Tant lade sig Räkan ner och det såg verkligen ut som det var dags. men några minuter senare så klev hon upp och åt! Nu hoppas vi att fölis kommer i natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0