Gårdagen!

Gårdagen blev inte alls som jaghade tänkt, nu är det ju så i livet i allmänhet och med hästar i synnerhet att saker inte alltid blir som planerat!
 
Dagen började ändå rätt bra. Jag tog Szum i töm, han bar sig fint i galoppenoch kom även upp bättre i formen i traven än han gjort under våren, när jag avslutade honom i låg form släppte han i genom hela ryggen! Jag var verkligen nöjd med jobbet på honom! Sen red jag Traffe, han var spänd och stretig när jag började. Vetint om det satt kvar sen fredagens pay and jump eller om det är vilan efter den, eller något annat som stör honom men jag jobbade konsekvent som jag alltid rider honom och han släppte mer och mer. I galoppen blev han precis lika fin som han brukar så då kändes det bra och jag avslutade.
 
Sen red jag Midas, jag hann dock bara skritta ett varv på banan, på långa tyglar, innan han blev rädd för något och drog i väg. Antagligen petade jag till honom med dressyrspöet när jag försökte korta upp tyglarna för han ökade lite till i stället för att sakta ner, när vi kom till hörnet så svängde han men då snurrade sadln och jag hade inte en chans att sitta kvar. Att sadeln snurrade är inte helt konstigt då han är helt rund, och därmedinte helt lätt att hitta sadel till, och jag nog hade ett hål kvar att dra (jag skrittade ju bara fram ännu). Tyvärr landade jag lite olyckligt  och huvudet och nacken fick ta smällen. Bara att inse att man är för gammal för att åka av! 
 
Så det var bara att ställa in resten av dagens aktiviteter, jag skulle tömköra Gandalf och rida hoppträning med Tant, och i stället tillbringa resten av dagen i liggande läge. Först på grannarnas kökssoffa, grannen ryckte ut och tog hand om mig och Midas efter fallet, och sen hemma i sängen. På kvällen kom en kompis så jag hade lite assistans vid intaget av hästarna. Kunde dock inte låta bli att i samband med intaget ta Molle några varv på volt runt mig, han fick då träna start och stopp och lit backning. Gick fint! 
 
I dag har jag bara släppt ut hästar, mockat och bokfört lite trots att halva dagen snart gått, restn av tiden har jag vilat. Jag ar ingen huvudvärk i dag men är fruktansvärt stel i nacken så det blir lugnt tempo i dag med! Tänk att man inte ska kunna hålla sig kvar på en liten häst! Fast det är inte helt lätt när sadeln inte ligger kvar i och för sig..
 
Molle i hagen!
 
Trötta brudar vilar i lösdriften! Räkan och Clarinette!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0