Äntligen lite sommarkänsla!

Äntligen lite sol, värme (i alla fall lite mer än ljummet) och sommarkänsla! Jag har ju såklart jobbat i dag men det gör inget för även kvällen var fin och jag var ute och pysslade länge.
 
Först red jag Traffe. Vi hoppade lite klågt och han har aldrig varit så avspänd i hoppningen som i dag. Han överhoppade sig inte och höll sig väldigt lugn. Vi hoppade på volt och sedan två små räcken på långsidan, då försökte han några gånger att dra i väg efter första hindret men då kunde jag bara lägga en volt mellan hindren och fortsätta i balans. Känns som stora framsteg och något som stärker min teori om att han överhoppar sig så mycket eftersom han är spänd. Nu ska det bli ännu roligare att jobba vidare med hoppningen, men fortsatt lika lågt och lätt för att kunna behålla avspändheten!
 
Sen longerade jag unghästarna. Först Clarinett som fick jobba mycket i galopp! Måmnga fattningar och sen jobba med att hålla galoppen. Som avslutning fick hon hoppa över över ett litet hinder några gånger. I dag har vi tränat både styrka, balans och kondition! Det är dags att hon stärker upp galoppen nu! Sen fick Molle repetera longering och det var en enorm skillnad sen igår! Mycket mera bjudning och vi höll oss i ett av hörnen på banan utan problem, speciellt i höger varvet gick det mycket bättre än igår. Deflea hästarna brukar ha svårare i höger varv i början men i dag gick det riktigt bra det med!
 
Avslutade sedan kvällen med att gå runt och kolla staketet i en av de hagar som det är taänkt atthästarna snart ska få flytta till. Det är ju inte beteshagar utan mer övergångshagar som är torrare och roligare än vinterhagarna! Jag längtar verklien till bete men bara att få hästarna från vinterhagarna är ett efterlängtat första steg och jag ska börja flytta om dom lite redan i helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0