Vårtecken!

Nu duggar vårtecknen tätt, för hästägare är nog de säkraste tecknen att det är fullt av hårtussar på marken när man borstat hästen! Mina hästar har börjat fälla och Räkan är nog den som fäller mest just nu, de bara rasade hår av henne när jag borstade i hagen i dag!
 
Ett annat vårtecken är när grusvägarna tinat fram så man kan vara ute och trava på dom, sen är hästarna grusiga på hela benen och under magen, I dag var jag och Elise ute med Midas och Gandalf  och travade på grusvägarna, så härligt! Än så länge är det en del snö och is kvar på vägarna men det dröjer nog inte länge förrän det är bart överallt. Sen red jag även Traffe, med sidepull, men höll mig då på banan. Jag fick han inte riktigt att släppa helt men både ny utrustning och underlaget bidrog nog till det. Det kan vara svårt med ledande tygeltag och med att ställa hästen på sidepull och eftersom det är mycket så jag jobbat Traffe så är det klart att det gör det svårare, annars verkar han nöjd med sidepullet.
 
Clarinette tömkörde jag ute i snön, hon började väldigt bra och koncentrerat men sen försvann fokuset och hon började studsa runt i stället. Jag tror helt enkelt att det är överfullt i huvudet just nu och at hon blir trött, har därför bestämt att hon ska få lite vila för att hinna smälta allt. Efter lite middag så åkte jag och hade en lektion, och drack en kopp kaffe, innan det återigen var dags att ta in hästarna för kvällen.
 
 
Traffe med sidepullet!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0