Energiboost!

Jag vet inte varifrån men från n¨gonstans fick jag energi i morse och putsade fönster! 2/3 delar av undervåningens fönster hann jag med innan medlet och energon var slut! Känns rätt bra för det behövdes verkligen! Ni som följer bloggen vet att Peter frågade förra veckan om jag någonsin hade putsat mina fönster, så ni förstår ju att det fanns behov!
 
Sen var det hästarna som fick min energi, först ut var Traffe som jag red på banan. Han fick göra samma travbomsarbete som Szum igår och det gick rätt bra. Måste säga att det börjar lossna med honom och att jag börjar tro på att det ska bli häst av honom med! Sen fick Midas jogga lite i töm på banan, han var fin "som vanligt". Jag tar lite för givet nu att han ska vbara fin i formen, eftergiven i sidorna och trava bra men det har ju faktiskt inte alltid varit så!
 
Med Szum fick jag den strålande iden att tömköra honom uppe vid en vändplats så han skulle få lite omväxling, kan säga att jag sedan ångrade det infallet! När han beter sig som han gjorde i dag så undrar jag över hur jag överhuvudtaget kan sitta på den hästen, måste nog överväga om jag ska låsas in! Han drog järnet runt för att sedan tvärnita, bocka lite och sen järnet igen. Däremellan la han in några vändor upp på bakbenen och diverse tvärkast och bakutar! Han blir väldigt svårkontaktad, kör sitt eget race, och väldigt stark, till slut fick jag flytta om tömmarn alite för att få lite mer kontroll och få honom att komma till arbete. Innan jag ga mig travade han lugnt på voilt runt mig utan att ligga på. Jag kan inte riktigt förstå hur jag fixade att tömköra honom där uppe och på en massa andra ställen innan jag hade banan, då precis när han kom var han ju ännu värre (nu är han ju i alla fall lite skolad och fostrad och vi är ju överens om vem som bestämmer de flesta dagarna i alla fall) och då var jag ute och jobbade honom lite överallt. Men det gick ju tydligen det med, ibland blir jag lite imponerad över mig själv som lagt ett sånt jobb på den hästen! Att jag har orkat!
 
Eftermiddagen gick åt till att åka och köpa lucern, handla kattmat och ta en fika. Det senare var längesen jag gjorde men det är ju både avslappnade och energiboostande med en stund på ett fik med vänner, borde göras oftare! Sen var det middag och lektion i en grannby som gällde. Nu ska jag ta in hästarna och sen åka till Peter som varit borta på jobb några dagar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0