Tigertant!

Nu börjar det kännas som sommar ute, till och med ridit i t-shirt i dag! Känns hoppfullt!


Jag började dagen med att rida Szum nere vid betet. Han fick gå lite dressyr på den gräsplätt som jag rider på där. Det är inte riktigt Szums grej att dressyra sådär lite vart som helt i början ville han mest gå hem, tror han försökte stanna minst varannat varv när vi passerade det hörnet som var närmast. Men han fick ge med sig och då var han otroligt fin! Vi jobbade med tempoväxlingar och övergångar, ochkanske mest med att koncentrera sig och jobba under dagens förutsättningar. Kan också säga att Szum inte riktigt gillar när inte underlaget är lite ojämnt med grästuvor och annat att ta hänsyn till, han har så dålig koll på sin stora kropp och har emellanåt full upp med att hålla sig på benen. Riktigt trött blev han i alla fall i dag!
 
Åkte sedan hem och red Midas. Han fick foppa lite på banan, bara lite lätta hinder som jag lekte runt lite på. I vanlig ordnng hoppar han lätt och okomplicerat, han är riktigt rolig att hoppa med, visst måste det finnas någon hoppglad ryttare till honom någonstans?

Efter ridningen var avklarad så packade jag, fikade och åkte sedan och lastade Tant. Vi drog på kvällstävling i Matfors. Det har ju varit lite knackigt för oss i vår, Tants hovböld och sedan sträckningen på det, min avfallning och allmänt trögt allt har gjort att jag inte alls känt mig på hugget och jag tycker även Tant har varit lite mer loj än vanligt. Planen var alltså att åka ner och hoppa en klass och känna efter hur Tant kändes. Och nog var hon ovanligt lugn när vi började, men hon taggade igång och på framhoppnngen var hon precis som vanligt, laddad och bjöd på allt! Inne på banan blev hon tigerTant och det gick fort och hon körde sitt eget race. Det kändes bra att hon var på hugget trots att vi fick två stopp. Ett hinder tittade hon lite på och en oxer kom vi alldeles för fort och fel på, men ananrs bra! Så vi kan konstera att hästen är det inget större fel på men ryttaren har grav prestationsångest och den behöver vi jobba bort!

Nu ladda inför morgondagen på Ica, torsdagen före midsommar äe en av årets största försäljningsdagar så vi får nog det vi gör i morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0