Szums dressyrtävling!

Det känns nästan som sommar ute! Har inte behövt vinterjackan på hela dagen!
 
I dag har ju Szum och jag varit på tävling men jag hann faktiskt rida ut en liten sväng med Midas innan vi åkte. Sen tvättade och flätade jag Szum och drog till Sundsvall, och det ensam med Szum! Vi kan säga att han var lite spänd, han hade fullt upp på framridningen att titta på alla hästar och allt annat, han kunde inte gå många steg  taget utan att stann och titta på något eller försöka följa med någon häst som gick förbi. Insåg rätt snabbat att det inte var så bra ide att försöka rida fram i ridhuet, det var rätt mycket hästar där och jag kände mig mest i vägen. I stället försökte jag rida frma på en grusplan men även där passerade en del hästar och fanns störningsmoment. Jag hade inte galopperat ett språng och inte ridit mer än ett par voltvarv i tav utan tvärnitar när jag red in på banan! 
 
Som tur var så skötte han sig bättre på banan även om han såklart stod emot en del och var ofokuserad. Men han blev bara istadig två gånger och att det skulle bli trassel i galoppen var ju inte så oväntat, då galoppen varit problem här hemma också. Är ganska nöjd trots allt, nu ska vi träna och finslipa hemma, och sen behöver han massor av miljöträning, inte minst träning i att rida fram!
 
Jag körde ner Szum direkt till betet, och det kom även ytterligare en häst som ska stå på bete några veckor. Det blev några ärevarv i hagen men annars rätt lugnt. Sen red jag även Kaptenen på banan, jobbade mycket med bjudningen och med övergångar. Avslutade dagen med att åka opch titt apå grannens nyfödda föl efter Zuidenwind! Nu sova för i morgon väntar Ica, en häst ska lämna gården och en annan visas för spekulant, full fart med andra ord!
 
 

Kommentarer
Postat av: Katriina

Tycker du är så fantastisk, du och dina hästar! Du kämpar på i ur och skur. Ditt inlägg om att våga ta hjälp av tränare var precis vad jag behövde :-) Just nu har inte bara du problem med galoppen, för mig har det låst sig helt med högergaloppen :-( Så har du några tips och råd så maila gärna mig, har en del andra funderingar oxå :-)

Svar: Tack!Szums galopp problem kommer nog från att han haft problem med ryggen under våren. Men sen har jag i allmänhet lite svårt för höger galopp och just nu extra mycket. Jag är sned i kroppen och det blev ännu sämre efter sista avfallningen, och nu känner jag till och med själv att det ställer till det i galoppen! Svårt med allmänna råd men om du tror att problemet sitter hos dig så försök att titta utåt i fattningen!
Pernilla Engström

2015-06-13 @ 13:30:40
Postat av: Katriina

P.S Läser din blogg varje kväll :-)

2015-06-13 @ 13:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0