På seminstationen!

I dag började dagen tidigt då jag skulle åka med Räkan och fölis till seminstationen. Strax före halv sju var stallet klart, hästarna ute,Räkan och Lemonaden lastade och vi var på väg. Dock tror jag inte att Räkan var så sugen att åka, hon hade till och med lämnat frukosten för att gå längst bort i hagen! 
 
Jag tyckte vi var tidigt ute, det är bara 24 dygn sen fölning (normalt infaller brunsten 30 dagar efter fölning) men hon var tidig i fjol och jag har inte tid att köra in henne senare i veckan. Men det var tur jag åkte in så tidigt för även om jag tyckte fölbrunsten var sen och inte trodde det var dags för ny brunst på länge så var det bara att beställa semin drekt då hon stod med ägg som var färdiga för seminering. Tur jag åkte in i dag! Både Räkan och fölis skötte sig utmärkt och även om det såklart är jobbigt att lämna dom på stationen så är jag stolt över dom! Årets hongstval föll på Dylan N som är en nygodkänd hopphingst med bra exteriör och som fick fina lovord av testryttarna vid bruksprovet för sin fina ridbarhet.
 
På hemväg hämtade jag en höbal, och hemma igen trixade jag en stund med att på egen hand få in den i höförrådet samtidigt som jag började greja med strömmen på en av hagarna. Typiskt mig att göra allt samtidigt men jag råkade ju se att det var dåligt med ström på en av hagarna när jag höll på med höbalen. När jag var klar med det och hade backat ut släpet från den lilla vägen där jag hade stått så fikade jag lite innan det var dags att rida.
 
Började med hästen som kom igår. Jag red ett lätt pass på banan för att känna lite på honom. Han var väldoigt lugn och cool trots att det hade börjat blåsa rejält och allt är nytt. Nu gäller det att hitta knapparna på honom ganska direkt eftersom han ska visas för intressent redan i helgen! Red sedan ut med Tant, hon var lite brydd över några utlänska plantsättare som eldade mitt på vägen (ja de hade tänt en brasa på bilvägen!) men det kan man ju förstå...
 
Kvällen tillbringade jag i en stormvind, och desutom i en stormvind fylld av damm! Kvällens lektioner kryddades med blåst och damm, till och med hindren blåste ner! Nu ska jag sova för det blev inte många timmar i natt!
 
Här är Räkans tilltänkte i år: Dylan N! Bilden är snodd från Gränsbos hemsida!
 
Foto: Claes jakobsson
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0