Midsommardagen!

Återigen en dag med härligt sommarväder, man börjar tro att det är sommar! 
 
Szum gjorde verkligen min dag i dag, den hästen slutar aldrig att förvåna mig! Jag började med att rida honom, vi skrittade samma väg som Traffe fick gå häromdagen. Jag har ju bara ridit ut med honom några få gånger under vintern och det är många månader sedan han gick ut ensam, döm om min förvåning när han sköter sgi som en prins hela ridturen! Inget tjafs, inget backande och inga dumheter alls! Visst blev han lite spänd på hemvägen, det här med besvärlig terräng är inte hans grej, men han gjorde inget och tänkte inte ens göra någpt! Så stolt över honom! Och det gäller att passa på att njuta för det kan dröja till nästa gång! Sen red jag ut med Tant också. Hon mindes precis hur vägen uppför backarna gick, och hon mindes även hur många bra galoppsträckor det fanns! Det var en rejält taggad tant som bara ville galoppera, tror hon uppskattade att vara tillbaka nere på betet och våra sommarridvägar!
 
Åkte hem igen och red Midas på banan. Vi trimmade bland annat skänkelvikningar och bogen in. Efter ridningen duschade jag av honom med vattenslangen, jag tror verkligen han uppskattade det för han såg ut att stå och njuta, även om han såklart rullade sig direkt i hagen efteråt. Resten av dagen gick åt till stängsling, jag har plockat ner två tillfälliga hagar som jag haft på gården och sen utökat beteshagen nere i skogen och gjort ytterligare en hage där nere, planen är att inte ha npgra hästar på gården efter nästa vecka. 
 
På kvällen grillade vi ett gäng hos grannen. Otroligt gott men jag är fortfarande, flera timmar efteråt, fruktansvärt mätt! Vi spelade en massa nostalgimusik och hade det allmänt trevligt, nu när jag åkte hem så tog jag med mig hans släp hem! I morgon väntar dressyrträning med båda grabbarna, jag tycker att mitt släp är för litet för båda dom två (och det är dessutom inte riktigt lagligt att köra dom två i mitt släp) så jag lånade ett. Jag ser det även som ett test eftersom jag är sugen att köpa ett sånt släp. Det ska även bli spännande att åka med båda grabbarna tillsammans, det blir första gången jag har båda dom på äventyr men förshoppningsvis inte sista!
 
Måste även tillägga vad stolt jag är över Chokladen! Jag åkte dit för att lägga på insektsmedel på henne. Jag började lite försiktigt med att spraya på Clarinette, och det var ju såklart inga problem, och sen fortatte ajg med Chokladen. Först smörjde jag henne med en svamp men insåg rätt snabbt att hon inte brydde sig så mycket så jag provade att spraya direkt på. Och det gick ju hur bra somhelst, jag kunde utan problem spraya in hela hästen! Min duktiga lilla prinsessa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0