Clarinetten på treårstest!

Alltså det här med att visa unghästar det går inte alltis som man tänkt sig! Vi har i dag visat Clarinett på treårstestet och hon valde att spexa till det med lite busigheter! Tyvärr gav det inga extrapoäng utan det drog ner hennes poäng rejält, men vad gör väl det när hon är så fantastiskt rolig häst?
 
Dagen började i morse med flätning av den unga damen, hennes tålamod är inte det bästa men tack vare en massa hö i krubban så räckte det precis till att knoppa manen! Jag hann lasta henne ensam innan grannen och tillika hennes ägare kom (hon är lättlastad i alla fall!) och sedan åkte vi till Timrå. Hon var såklart laddad och hade väldigt svårt att vara stilla i sin box, men det har hon hemma också, hon gillar när det händer saker och det var lite frustrerande att inte kunna titta på alla hästar samtidigt! 
 
Vi mätte (hon var 160 cm, men kommer med all säkerhet att växa några centimeter till) och idkollade henne samt fotograferade innan visningen. Själva visningen gick inte riktigt som planerat, men jag måste hålla emd Clarinett om att de hande väldigt högt uppsatta plastband som avspärrnng! För i samma sekund som jag släppte henne för lösgaloppen så vände hon sig om och smet in under plastbanden till området där domarna står, och sen fortsatte det i samma anda. Hon insåg ju rätt snabbt att det var lätt att smita under (men även igenom avspärrningen på kortsidan som var lite mer rejäl) och det var ju en jätterolig lek eftersom alla på läktaren skrattade och alla nere i ridhuset började jaga henne, dessutom tyckte hon det var lite läskigt på läktarlångsidan och valde hellre en annan väg. Efter att hon visat sin galopp mer innanför plastbanden än i gatan där hon skulle vara, smidigt parerande domarbord och annat så fick vi börja hoppa. Nu var väl inte det i dag riktigt lika roligt som den andra leken och även om hon nu höll sig på rätt plats så saknades energi och engagemang i hoppningen. Inte så konstigt men tråkigt då hon ju speciellt förra gången hoppade väldigt bra. Hon fick på kritiken sedan att hon var svårpåverkbar, vilket hon ju var i dag, men vi har ju faktiskt löshoppat henne på två personer så svårpåverkbar är hon ju inte egentligen! Sedan viades hon även vid hand och det gick ganska bra även om hon inte fick fram sin fina skritt eftersom hon var spänd och laddad, det blev mer taktinslag än långa avspända steg. Poängen blev tyvärr väldigt låga men vi får glädjas åt en 8:a på typ coh 7,5 på trav. Egentligen är ju traven hennes sämsta gångart men i dag var det den hon fick mest på. Men det är ju precis så här det är med treåringar!
 
Efter en kort pustpaus i boxen så var det dags för ridprov. Med tanke på hur yrslig hon var inne i ridhuset så får man vara mer än nöjd med att kunna visa upp en svspänd häst som lyssnade bra. Hon gick verkligen helt perfekt fram till höger galoppen som hon inte riktigt ville fatta i dag. Egentligen fattade hon ju rätt galopp några gånger men bröt av eller bytte galopp och de måste visa galoppen genom hörnen, så ridprovet blev tyvärr inte godkänt. Hon var ju såklart trött också efter sitt latjande innan men jag tar med mig en jättefin ridkänsla, och vänster galoppen var otroligt fin. Jag är så stolt och nöjd över henne i dag! Att hon sedan har lite annan humör än oss andra är något man får leva med, hon har i alla fall underhållit publiken i dag!
 
Vi stannade och tittade lie men då lunchen var slut redan innan lunchpausen så åkte vi ganska snart och stannade för att äta på vägen. Sen släppte vi av Clarinett hemma hos grannen, nu väntar bete och vila! Väl hemma igen så var det bara att ta tag i verkligheten hemma. Mockning, göra klart hage, tömkörning av Szum och hämtade hem grabbarna som gått på bete några hundra meter bort. Tyvärr är det ju klent med bete så nu får de komma hem så jag lättare kan stödfodra. Under veckan hoppas jag på att kunna börja flytta ner hästar till betet i skogen, för det är ju faktiskt juni och sommar nu även om man inte kan fatta det!

Några bilder från dagen, tagna av Rebecka och Ramona Lindberg:
 
Från löshoppningen
 
Uppställd
 
Innan ridprovet, jag syns knappt där bakom!
 
Också innan ridprovet

Kan säkert bli fler bilder framöver! Nu ska jag sova för att orka med en dag på Ica i morgon. Jag har enligt min stegräknare gått nästan 30000 steg i dag så det är inte konstigt man är trött, och har ni sprungit i ett ridhus -vet ni hur gropigt det blir?
 
 

Kommentarer
Postat av: Jonna Rosén

Vad synd att det inte gick lika bra som det kunde gått, men som sagt det är dagsform på 3-åringar. Men oj vad snygg hon är uppställd! Tycker hon ser högre ut än 160cm. mvh Jonna

Svar: Hon ger nog ett större intryck än vad hon är, speciellt när jag håller i, det var flera som tyckte det i dag! Jag tycker att hon är jättefin, men jag är ju väldigt partisk!
Pernilla Engström

2015-06-07 @ 22:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0