Trettondagen!

En bra dag med lagom mycket häst och rejält med snö på det, snön är efterlängtad så vi får bra ridunderlag! Ändå är det helt otroligt att min ridbana har hållt så bra, jag hör ju att det är isgata på de flesta banor här omkring men min är bara packad snö och har fungerat även för barfotahästarna.
 
I dag var Traffe först ut, han fick gå i töm och bland annat jobba över höga travbommar. När han var klar så packade jag in Tant i släpet och åkte på hoppträning. Ni må tro det var skönt att kunna åka i väg utan att behöva oroa sig om bilen ska hålla i hop eller behöva fundera över vilka backar som väntar, om det är sandat och hur jag ska ta mig fram. 4 hjulsdrift är grejen!
 
Träningen gick bra, Tant kändes oväntat genomriden och riktigt fin! Vi jobbade mycket med bommar, travhoppning och hinder med bommar, Tant hoppade bra och det var inga problem med galoppen trots att vi inte kunnat jobba den så mycket! När jag kom hem så tog jag Clarinette, i dag fick hon ha tömkörningsgjorden och så satte jag longerlinan direkt i tränset och skippade kapsonen. Hon var väldigt pigg i dag och småtravade på väg till banan. Red även Midas, han fick jobba sidvärts, med fattningar och så fick även han gå över de höga travbommarna. Sen var det bara att ta in hästsarna och ruda i väg på middag, nu är jag trött och det är sovdags för längesen!
 
Tant efter dagens träning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0