På köldgränsen!

Igår när jag gick och lade mig var det -5 minusgrader och snöade, när jag klev upp var jag inte alls beredd på attdet skulle vara -15! Det har varit en jättefin vinterdag om än lite kallt om näsan!
 
Red först Midas, han fick gå ett lättare dressyrjobb på banan. Han gick ju rätt ordentligt igår med galoppjobbet i snön så i dag jobbade vi grunder och form. Sen gjorde jag i ordning Clarinette lagom tills Alida kom hit, longerade fördt och gjorde de vanliga förberedande övningarna innan det var dags att hänga på henne för första gången! Som väntat så var det inte någon stor grej utan hon var lika cool som vanligt. Men nu är i alla fall insittningen i full gång!
 
För Vickan så kan vi säga att insittningen nu är avklarad och det är i stället dags att påbörja nästa fas, alltså själva inridningen! När vi var klar med Clarinette så red vi ut med Tant och Vickan en liten skrittsväng! Vickan var tyckte det var väldans spännande och jag tror det bor ett fullblod i den där ardennerkroppen! Hon skötte sig självklart bra, trots att det till och med kom två travekipage, men jag tror hon blåste och drog in luft hela turen!
Efter lite fika så redjag Szum på slingan i dag igen. Han var lika spänd i dag men det släppte sen och det gick bra. För min del känns det mest som ett självmordsuppdrag att göra detta men ajg tror verkligen det är ett bra jobb för honom och det kommer bli bättre bara vi gjort det några gånger. Och i dag satt jag i alla fall kvar! Sen fick Traffe gå galoppprogrammet i lina, min plan var att han skulle gå det fram tills kiropraktorbesöket men nu blev det uppskjutet i två veckor pga ryggskott så jag får nog rida lite innan dess ändå.
 
På kvällen var det meningen att jag skulle ha lektioner, jag velade länge fram och tillbaka innan jag bestämde mig för att ställa in pga kylan. Det var precis på gränsen på min köldgräns men det är svårt att veta hur lågt och snabbt det kommer sjunka. Med faci i hand hade det kansle gått att köra fördet blev inte så  fruktansvärt kallt men å andra sidan är det rätt kyligt att stå ute i tre timmar i -17-18 grader också. I stället sålde jag Volvon, bakade kaka och fikade. 
 
Vickan innan dagens tur!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0