Övergående energibrist!

Även om det är jättekul att jobba med hästar så kan man i bland tappa lite sug, oftast inte så mycket och det brukar gå över fort men sndå. I morse var jag utan energi och inspiration men som tur var kom Elise på förmiddagen och med lite sällskap så blev det genast lättare!
 
Jag började med Midas som jag longerade i snön medan Elise mockade och fixade åt Gandalf. Tanken var att Midas skule få jpbba mycket i galopp för att bygga styrka utan ryttare men han hade även mycket energi som nu fick chansen att komma ut. Det var full fart under hovarna! Sen red vi ut med Gandalf och Vickan, för Vickans del blev det en ny och längre tur i dag mendet gick fint och vi travade även lite. Nu har jag ju travat på henne förut också men i dag var första gången medvetet, de andra gångerna har det blivit några travsteg på hennes intiativ, men i dag travade vi lugnt bakom Gandalf.
 
Sen longerade jag galoppprogrammet med Traffe. I dag var det lite mer dramatiskt än vanligt, även om nog Traffe missade all dramatik, då grannen var här och körde ut balar och Clarinette passade påatt hoppa ut ur hagen precis då! Som tur var kunde han stoppa in henne igen ochingen skada var skedd, hon har ju hoppstam så det är ju lika bra att hon tränar! När ordningen var återställd och balarna utkörda så hjälpte grannen mig så jag fick åka lite på Clarinette. Honvar väldigt på hugget i dag så jag började med att longera henne innan vi red (åkte) en sväng ner på vägen och sedan upp till stallet. Hon bryr sig ju inte om att jag sitter på henne men däremot tycker hon nog att hon ska få vara med och bestämma vart, när och hur vi ska rida! 
 
Avslutade sedan med att rida ut Tant en sväng, hon var överpigg och vi hade en ständig diskussion om tempot. men hon verkar inte vara trött efter träningen i alla fall! Sen drog jag i väg och köpte foder och spån, hann precis innan de stängde, och sen hem för en efterlängtad middag. Så både energi och inspirationsbristen tycks gått över under dagen! Nu är det som vanligt mitt i natten och dags att sova!
 
 
Jag och Vickan i dag! Visst ser jag rätt liten ut på henne?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0