Nyårsdagen!

Nyårsdagen började med regn! Som tur var så varade inte det så länge, nu kan vintern få komma tillbaka!
 
Jag red Midas i morse inna jobbet, vi red i skogen hemma. Det är ju ganska jobbig terräng i vanliga fall och inte blir det lättare med ett par decimeter blötsnö, men nu bryr sig Midas inte om vi drar med oss kvistar, rider rakt genom buskar eller får med oss delar avv träd vi rider under och det är bra. När vi kom tillbaka så kom även sandbilen, eller rättare sagt sandtraktorn! Han var väldigt efterlängtad men lät rätt mycket och fick fart på alla hästarna i hagarna, som tur var så brydde sig inte Midas märkbart.
 
Efter några få timmar på jobbet, där det i dag var väldigt lugnt, så fortsatte arbetet hemma. Jag tog båda inridningshästarna med lite hjälp av Malin som hade häst här förut och som nu hälsade på och ville titta på Clarinette, Malin hjälpte ju mig med inridningen av Corran som är syster tilll Clarinette. Först ut var Vickan, jag jobbade henne lite från marken och med de förberedande uppsittningsövningarna. Alla som har fördomar om att ardennrar är långsamma och tröga borde träffa Vickan, hon är känslig, energisk och oväntat kvick med tanke på sin storlek. Hon är lite tveksam till allt nytt men bara hon har fått testa på så är det lugnt sen, sist vi gjorde de förberedande uppsittningsövningarna så var hon skeptisk och trampade runt en del, i dag stod hon so ett ljus! Samma sak när jag hängde på henne i dag, först lite skeptisk och när jag klev upp försts gången trampade hon omkring, men när vi hade gjort det några gånger så var det lugnt. Jag hängde på henne flera gånger och vi gick lite också, snart kan jag nog sitta upp!
 
Sen Clarinette longerade jag i dag med sadel, det var inga problem och hon brydde sig inte alls om att vi hade ny utrustning i dag. Avslutade sedan med att Traffe fick gå galoppprogrammet i lina. På kvällen sen var ajg till grannarna och mockade och fikade lite. Nu är det alldeles för sent igen och jag ska upp tidigt i morgon, ingen ordning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0