Blåsväder!

Blåsigt i dag med, och i natt har jag vaknat flera gånger av den men har varit så trött att jag somnat om direkt. Jag är inte alls förtjust i blåsten och brukar ha svårt att sova då utan oroar mig för allt som kan hända...
 
Blåsten lugnade sig framåt dagen så det har inte varit några problem att rida men däremot har det varit kallt, jag känner mig genomblåst! Började dagen med Traffe som jag red på banan, måste säga att även om inte ridningen fungerar helt hundra än så har han verkligen landat. Han är väldigt trevlig att hantera, i början var han orolig, grävde och kunde inte stå still när jag borstade men nu står han lugnt och väntar! Dessutom är han väldigt mysig och go, och även om han inte släpper till helt i ridningen och fortfarande är lite spänd och inte riktigt framme så känns det ändå rätt bra nu!
 
Sen tömkörde jag Vickan! Hon är tömkörd förut men det var ett tag sen och när vi började så hade hon nog glömt det helt! Hon bara backade eller stannade glodde på mig, verkade som om hon tyckte jag var rätt knäpp när jag stod där och drog i tömmarna... Men jag lyckades få henne att komma på rätt tankar genom att göra som jag brukar när jag tömkör första gångerna med unghästarna, det vill säga att jag satte innertömmen direkt i bettet så det blir mer som en longeringslina. När jag hade tagit henne några varv på volt runt mig var hon med på noterna och jag kunde ta ut henne på fyrkanten och gå bakom. Servostyrningen är väl inte helt uppsmord ännu men några gåner till så ska nog både styrninge och broms fungera problemfritt! Avslutade sedan jobbet här hemma med att Midas fick gå ett lätt pass i töm ute i snön i sommarhagen, han var jättefin i formen och det märktes att han hade gått ett bra jobb igår!
 
Sen var jag i väg och hade lite lektioner, nu har jag ätit och tagit in hästarna. Känner mig lite frusen fortfarande så nu blir det nog att landa under en filt i soffan!
 
Vickan i dag. Jag har två gjordar till min tömkörningsgjord, i tisdags hade jag den kortaste på innersta hålen när jag tömkörde en ponny och i dag hade jag den längsta på yttersta på Vickan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0