6 hästar senare!

I dag har jag varit ledig och hemma, ledig för mig innebär att jag inte har några tider att passa det vill säga inget Ica och inga lektioner. Full fart har det varit ändå, alla hästarna har jobbats och det tar sin lilla tid det med!
 
Förstut var Vickan, Elise var här och hjälpte mig så jag kunde hänga på henne i dag med. I dag gick vi lite när jag hängde så hon fick vänja sig med att ha vikt på sig en lite längre bit, sen avslutade vi med att jag satt på henne två gånger på halt. Eller typ halt för Vickan tyckte det var lite onödigt att stå still just då! Sen red jag Midas, han fick gå i skogen ovanför gården, där är det snö och därmed bra underlag! Red även ut med Tant, hon är fyrbrodad och har inga problem med att gå på den isiga vägen men det är ju ändå inget underlag för några busgalopper. Men till vår stora glädje så var de "galoppstigar" som jag brukar rida på fortfarande snötäckta och med bra underlag. Vi travade och galopperade några varv och humöret steg på oss båda!
 
Efter lite lunch, i dag har det sista av julskinkan rykt då det blev klämda mackor med julskinka till lunch och omelett med resten sen till middag, så var det Clarinettes tur. Sist hade ju hon sadel för första gången och i dag började ag precis som då med stigbyglarna upphissade men efter några varv togjag ner dom och longerade med dom nere. Det bekom henne inte alls, och till min stora förvåning så brydde hon sig inte alls när jag gjorde mina förberedande uppsittningsövningar. Hästana brukar allt som oftast reagera på något, i alla fall när jag både hoppar och viftar på armarna, men hon var helt avspänd! Jag drog fram pallen också och inte var det något konstigt att jag stod på den och hängde över henne heller, hon är alltså redo för att hängas på om det inte vore för den lilla detaljen att hon inte är styrbar än. Vi ska alltså ta tag i tömkörningen nu och sen är det nog inte långt kvar innan jag sitter på henne, hon verkar helt orädd!
 
Sen red jag Szum, longerade en stund först men när jag satt upp var han faktiskt riktigt fin att rida och jag tror han börjar komma tillbaka dit vi var en gång i höstas. Vi travade lite över höga travbommar och sen red vi åttor och på volt där vi vände igenom och bytte varv hela tiden. Avslutade med Traffe som fick gå galoppprogrammet i lina. På kvällen var jag till grananrna och fick mig lite kaffe, en hel del hingstdiskutioner senare så är klockan alldeles för mycket och jag ska ju jobba i morgon igen! 

Kommentarer
Postat av: Albin

Coola Clarinette!!

Svar: Verkligen! Blir spännande att se hur hon är att rida sen!
Pernilla Engström

2015-01-07 @ 08:59:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0