Korta dagar!

Alltså dagarna känns förbaskat korta nu när det blir mörkt redan vid tretiden. Som tur var är det ju inte så länge tills det vänder, men jag hatar verkligen det här mörkret!
 
Igår började jag med att tömköra Szum på banan, han sprang runt lite okoncentrerat och såg snygg ut. Han ville inte ta yttertömmen utan gick mest och tryckte in med bogen. För att komma åt det så tog jag upp honom på en liten fyrkant i stället, ungefär lika stor som två volter. Först i skritt och seda i trav, och jäklar vad bra det blev! Delsvar han tvungen att ta yttertömmen och gå fram till den och dels fick han koncentrera sig hela tiden! Det resulterade i att han inte bara jobbade bra utan även travade väldigt bra och genom kroppen!
 
Sen tömkörde jag Clarinette. Hon fick jobba med att komma ner i låg form vilket gick jättebra i början men sedan blev hon nog trött för då åkte nacken upp, och hon roade sig med att skrika efter sina kompisar. Efteråt hade non svårt att dtå stilla så jag hade fullt upp med att få på grimman. Jag tyckte inte vi hade jobbat så mycket eller hårt men de blir snabbt trötta unghästarna när man kommit över en barriär, som för henne nu att komma ner i lägre form.
 
Sen red jag Tant hem till grannen, ställde in henne i stallet och åt sedan lunch där innan jag red hem igen. Praktiskt att både motionera hästen och få mat samtidigt. Avslutade sedan med att ta in Chokladen och borsta henne. Det var första gången hon fick stå uppbunden ensam utanför boxarna men det var verkligen inga problem. Vi borstade, redde ut manan och klippte av den lite, jäklar vad tjock man hon har! Saxen tog sig knappt igenom, hur ska jag kunna knoppa den i framtiden? Väldigt okomplicerad känns hon i alla fall! tanken är att hon ska få göra et här några gånger, få komma in och bli borstad, och sedan nästa steg att få komma upp på ridbanan några gånger, sedan räcker det för i vinter. Innan betet sedan är planen att longera henne med sadel några gånger, inridning är sedan tänkt om ett år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0