Och ännu mera aprilväder!

Dagens aprilväder bestod av fint väder på morgonen sen mulnande och blåst. På väg till kvällens lektioner började det regna och snöa, och fortfarande blåst så jag var helt genomblöt och jättekall! Sen avslutades kvällen med helt vindstilla och klar himmel! 
 
Jag var inne och städade på förmiddagen innan jag gick ut och red. Först red jag Tant, jag har inte ridit henne på banan på mer än en månad så tro att jag blev förvånad när hon var fantastiskt fin! Trodde nog att hon skulle vara tjafsig och stel men jag fick en fin ridkänsla. Vi passade på att trava lite bommar, galoppera över upphöjd bom och till Tants stora glädje fick hon även hoppa lite studs. 
 
Sen red jag Traffe, han var lite stum efter träningen i tisdags och även lite spänd av blåsten. Med honom jobbade jag bara enkelt med att rida framåt och försöka få honom lång och låg. Efter en kort fika till lunch så fick även Midas gå ett pass på banan. Även han fick trava och galoppera över bommar och hoppa studs. Tror inte att han har hoppat studs förut men det gjorde han utan svårigheter och då stod de på böjt spår så alltså lite svårare än vanligt. Avslutade med att longera Szum, även han över bommar och studs. För att säga det i milda ord så är han ju inte så rädd om sig! Det är som om han bara han hålla koncentrationen ett par gånger sen far bommarna åt alla håll, det är precis lika när han travar bommar. De första gångerna är han fokuserad och lyfter benen men sen blir det lika mycket hopp, skutt, galopp och tramp på bommarna. Ja, ja nu har han ju fått prova på lite studs i alla fall! 
 
Sen på kvällen hade jag ju mina lektioner, det var inte så många som red i kväll men det kanske var bra eftersom jag var genomblöt redan efter en kvart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0