Hopptävling!

Tävlingi dag ed men i dag fick jag hoppa själv! Jag och Tant red 0,90 m och 1 meters kasserna. I första klassen lekte Tant runt, hon kändes helt perfekt både på framhoppningen och på banan och var så klart felfri! Sen blev det en väldigt kort paus innan nästa klass, vi hann bara in i stalelt och pusta lite med all utrustning kvar på. På framhoppningen blev hon lite stark men det kändes ändå bra på banan. Hon var framåt men hoppade jättefina språng. Känslan var ändå att det blev lite vilt och på första omhoppningshindret, som var en oxer så tog hon av stort, jag hade tänkt mig ett galoppsprång till, och fick med sig bakbommen. Efter det försvann lite fokus och ridningen blev inte alls bra till nästa hinder, som var ett räcke med reklamskylt, och där fick vi ett stopp. Resten gick fint men vi drog på oss 9 fel med tidsfel.
 
Jag är jättenöjd med Tant som i vanlig ordning hoppade fantastiskt och som bara är så rolig att rida. Men jag måste nog träna på omhoppningar för det verkar ju som jag har svårt att hålla i hop ridningen genom både grund och omhoppningen. Alltså får jag träna på det!
 
Resten av tävlingsdagen var jag funktionär på banan. Det blev som tur var en kort tävlingsdag men det tar ändå ett tag innan hindren är borta och man kan åka hem. Väl hemma var jag grymt seg men tömkörde Szum och jobbade Gandur. Han fick som sist lite longering, markjobb och förberedande uppsittningsövningar. Avslutade sedan med att hänga på honom. 
 
Sen åkte jag upp på byn för att rösta och äta lite. Nu i kväll har jag för första gången efter sommaren hästarna inne. Det är dags för lite höstrutiner igen, nu bor Gandalf, Gandur och Leone inne!
 
Denhär bilden är tageni dag på 90 klassen av Martina Hillerström. Fler bilder kommer säkert framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0