Förberedelser!

I dag började jag dagen med Szum. Han fick gå ett lätt pass på banan, i början var han sur och seg men det släppte efterhand, och efter galoppen var han riktigt på hugget igen! Efter ridningen fick han bada och äta lite gräs innan jag putsade och packade hans saker. Det är ju tävlingsdags i morgon igen, jag är lite mindre nervös den här gången men hoppas på att han vaknar på rätt humör i morgon!
 
Efter jobbet, jobbade 11-18 i dag, så red jag Leone på banan. Det gick rätt bra även om han så klart är vingligare när han inte har draghjälp. Longerade först och sedan satt jag upp och red, helt utan hjälp från marken. I skritten kändes det riktigt bra, jag kan både styra, stanna och starta utan problem. Traven är väldigt vinglig så där höll vi oss längs spåret med staketet som stöd. Tycker i alla fall att det är stor skillnad sen jag sist red på banan för ca två veckor sedan.
 
Sen var det Gandurs tur. Jag hade ingen hjälp i dag men jobbade honom lite från marken först, på liten volt runt mig, med förberedande uppsittningsövningar och sen så "red"  jag även från marken (dvs. gick vid sidan, vid sadeln, och styrde som om jag satt på honom). Och sedan övade vi lite uppsittning, det gick fint så vi avslutade med att gå några steg trots att vi var själva och det bar är andra gången han har ryttare. Men bara några steg, resten sparar vi tills vi har hjälp.
 
Sen har jag packat, förberett här hemma, kopplat på släpet och fixat frukost. Tidig morgon i morgon så det är bäst att försöka få tidig kväll!
 
Nybadad och i sitt nya regntäcke som hans matte köpt på rea. Snyggt va?
 
Det verkar vara jobbigt att vara på inridning. Leone tog en vilopaus på förmiddagen men fortsatte äta ändå...
 
Och så en lite bättre bild på Trafalgar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0