Fredagsmys på riktigt!

I kväll har jag haft riktigt fredagsmys! Inte borstat leriga hästar elelr ridit i mörker utan eldat ljus, tittat på Idol, läst hästtidningar, till det har jag haft en öl, ost och kex, guacamole och chips! Det ni, det händer inte så ofta här hemma men jag tycker verkligen jag var värd det efter denna dag!
 
Dagen började tidigt, klockan 7.00 var hästarna ute, stallet mockat och förberett förkvällen, Trafalgar borstad och lastad! Vi åke till kiropraktorn, Monica, det känns inte så långt till Skyttmon härifrån men det är nog lite mer än 8 mil i alla fall, och jag hade lite brått hem sen eftersom ajg började jobba kl 11.00. Monica har behandlat Taffe förut, för ett år sedan, och nu hade tyvärr de låsningar han hade då kommit tillbaka. Så Monica släppte på låsningar i hela ryggen coh visade hur jag skulle massera hans högra bog som var spänd som en fiolsträng. Men det var positiva togångar och jag hade en betydligt mer avspänd häst med mig hem, nu väntar återbesök om en månad. Väl hemma så taktade Traffe hela vägen till hagen innan han med lätta steg travade i väg när jag släppte honom. Inte alls konstigt att han varit spänd, vinglig och sett låst ut, då han har haft ont och är kort i många muskler. Den här hästen har säkert en hel del med sig i bagaget, vem vet vad han har gjort och varit med om i Holland? Men dessa låsningar och muskelproblem ska gå att få ordning på och det ska bli spännande att se hur han utvecklas framöver!
 
Jag hann precis till jobbet, eller jag var nog några minuter sen kanske, och sen jobbade jag bara någon timme innan jag åkte hem på lunchen och styrde upp det jag inte hann innan. När jag kom hem igen på kvällen hade jag en ny häst i hagen! Eller ny och ny, det var Midas som kommit tillbaka. Ni minns basjkirhingsten som var här i våras. Han är nu valack och ska sättas i gång inför sin framtida karriär som ridponny, och en försäljning framöver. Han kommer först att arbetas mycket från marken innan vi drar i gång med ridningen igen, ska bli roligt att få lära känna honom som valack också.
 
Efter den här långa och röria dagen så tog jag en lugn kväll med fredagsmys i soffan med kattungarna. Jag har ju kattungar igen om någon är intresserad, de bor just nu i soffan så de gjorde mig sällskap i fredagsmyset. Nu är jag toktrött och ska ramla i säng!
 
Självklart hann jag även förbi hos Räkan och Chokladen, i dag var jag till och med där innan mörkret så någon bild blev det även om ljuset var på väg att bli för dåligt. Här en hel hög med föl! Chokladen längst till höger!
 
Och så en bild på Midas sen i våras, tror bilden är tagen i slutet av mars. Fina killen!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0