Tävlingsfrossa!

I dag har Midas varit på klubbtävling i dressyr och det var... intressant!!
 
Vi började att rida fram ute och det gick bra, han var avspänd oavsett om vi var ensamma eller flera där vi red. När det var två ekipage kvar fick vi gå in i ridhuset och rida lite bredvid tävlngsbanan, det heller inga problem även om han var lite mer spänd. När det var våran tur red vi in på banan och han fick kolla på läktaren, staketet och allt annat, såklart han tittade men det gick rätt bra tills de drog i gång musiken i högtalaren! Då ville Midas helst av allt dra ut ur ridhuset! Nu fick han ju inte det utan det var dags attpåbörja programmet i stället. Vi gjorde en spektakulär entre då han fick syn på en otäck spånfläck precis när vi vände in på medellinjen och gjorde ett jätteskutt! Jag hade vissa problem att rida de mest genomtänkta vägarna eftersom han inte alls ville gå i närheten av högtalaren, misstänker att om man inte visste vilket program vi red så hade det nog varit svårt att lista ut. Våra galoppvolter var så långt i från runda som man kan tänka sig, vi lade in skänkelvikning på olika ställen och hörnpasseringarna vid högtalaren ska vi inte prata om, men vi genomförde programmet och jag höll oss innanför staketet! Det fick räcka som prestation i dag, får han bara göra det här några gånger till så kommer det här att bli bra!
 
Min första tanke direkt efteråt var att rida ett proram till på honom men jag insåg snabt han att va för trött. I stället fick han stå i stallet, äta hö och spana in nya kompisar. Och jag gjorde nog rätt, när vi skulle åka hem var han så trött att jag aldrig trodde han skulle orka gå på transporten! Nu är han nog trött en vecka, många nya intryck att sortera!
 
Hemma igen så red jag ut med Tant, tömkörde Trafalgar lite och hälsade på Chokladen. Nu är även jag trött och det är dags att sova. Tyvärr inga bilder då min telefon ju är död och kamerna var utlånad för filmning.

Kommentarer
Postat av: Mánadis' Vildhäst

Och jag som trodde att det bara var i de högre skolorna man red till musik ;) Lite orättvist för Midas, men det var riktigt bra miljöträning. Tror som du att han vänjer sig efter ett par försök och då visar vad han kan!

Bra jobbat ändå.

Svar: Det är alltid musik på dressyrtävlingarna, men när man är ute märks det ju inte lika tydligt och nu blev det extra markant när det bara var en högtalare. Det var fler hästar som reagerade igår så han var inte ensam. Men det är som sagt bara att träna mer, it´s a part of the game! ;) Jag tittade igår på filmerna sen han var här i våras, jag har troligen lite dåligt minne för jag mindes att han gick jättebra i våras och att galoppen också var bra, det har stressat mig lite att han inte har utvecklats. Men jag ser på filmerna att han faktiskt är stadigare i formen nu, är trevligare att rida och att galoppen faktiskt är lite bättre. Men miljöträning behövs det mer av!
Pernilla Engström

2014-11-24 @ 07:13:17
URL: http://manadisvildhast.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0