Mörkeräventyr!

Har hunnit ganska mycket med hästarna i dag, alla är motionerade, Tant är dessutom klippt och Chokladen borstad!
 
Först red jag och Elise ut med Traflagar och Gandalf, vi skrittade ut en sväng. Sen redjag Szum lite på banan, bara trav på fyrkanten och sen red jag en massa skänkelvikning längs långsidorna i skritt, får bli mycket sånt jobb när det är hårt och fruset.
 
På eftermiddagen var jag upp på Ica och handlade lite, sen tränade jag lite backning med släpet och fixade middag. Klippte Tant, ungefär halva halsen, bogen och under sadelgjorden, hoppas på att det blir bra. hann precis klart innan Alida kom och vi red ut med Tant och Midas. Det blev ett riktigt mörkeräventyr! I vanliga fall rider jag alltid vägen när det är mörkt, det finns vägbelysning 1,5 kilometer bort, men i dag var belysningen släckt och det går dessutom mycket timmerbilar just nu så vi välde en annan väg. Pannlampan gav upp efter mindre än halva turen och dessutom visade sig vägen vi valt vara isig och Midas är ju utan skor så vi tog en skogsväg i stället! Det var väl ett sådär bra val i mörkret och det tog tvärstopp när vi kom till en bäck med en övergång, hästarna skulle inte gå! Som tur är så är ju Midas inte så stor, så jag satt av, tände ficklampan på telefonen och gick före över. Sen var det bara att sitta upp och rida vidare, han är såsnäll och trygg Midas! Blev ingen lång eller tempofylld ridtur men ganska spännande i mörkret ändå!
 
Sen var jag till grananrna och borstade lite på Chokladen. Nu ska jag försöka duscha bort alla små hår som krupit in överallt efter klippningen!
 
Här en bild från gårdagens sadelprovning, jag och Trafalgar!
 
Foto: Elise Nilsson

Kommentarer
Postat av: atriina

Din ridbana ser jättefin ut. Vad har du för underlag? Måste va lyckat med egen bana :-)

Svar: Jag är jättenöjd med banan även om det är en del kvar att göra, som staket till exempel. Tog mig 8 år innan jag hade bana så den var efterlängtad! Om du läser i arkivet på gamla inlägg så står allt om banbygget i aug o sep 2013, se speciellt inlägget Lastbilsrally! :)
Pernilla Engström

2014-11-13 @ 22:47:51
Postat av: Jenny Östman

Vilken fin häst! :-)

2014-11-14 @ 10:47:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0