Hönsmamma

Tack alla som höll tummarna för mig och Szum i dag, det gjorde ni bra för det var ingen allvarlig skada och vi kom fram och hem utan problem trots halkan!
 
Jag lastade en lätt rastlös Szum på morgonen och kom fram precis i tid trots stundtals lite osäkrt väglag. Det känns ju väldigt bakvänt att ta den gamla volvon när man ska i väg med häst och släp i halkan när jag har en ny och bättre bil, men förhoppningsvis blir det snart ändring på det!
 
Szum fick lite lugnande innan undresökningen, han var (som väntat) inte halt och veterinären trodde inte att det var någon gaffelbandsskada när han kände på honom men för att vara säker så ultraljudade vi också. Det visade sig att svullnaden låg mellan gaffelbandet oh huden, det är som ett rejält blåmärke och några blodkärl var lite trasiga men senor och ligament såg fina ut. Vilken lättnad! Så det var bara att låta han piggna på sig och åka därifrån, ibland har man tur! Eller så är det jag som är hönsmamma...
 
Jafg tycker verkligen inte att jag är någon hönsmamma med mina djur, snarare tvärtom, men den här svullnaden kändes oroväckande eftersom den var precis vid gaffelbandet. Minns ett tidigare tillfälle när jag kände mig som hönsmamma men som det verkligen behövdes, det är nog nästan 12 år sedan nu och jag bodde i Östergötland då. Min häst hade rullat fast i boxen och får några dagar senare en knöl på käken, jag hade varit på några föreläsningar för hästtandläkaren Torbjörn Lundström och visste att de inte skulle ha någon knöl där. Ändå kände jag min lite som en hönsmamma när jag ringde till Torbjörn och bokade tid, i efrterhand var det väldigt klokt. Hästen hade en krossad tandrot! Den läkte fint och hästen hade inga problem efteråt men fick gå bettlöst i ett par månader och fick inte äta kraftfoder under tiden.
 
På hemväg tänkte jag åka förbi Birsta och Hööks för att köpa en ridjacka (har jag sagt att ALLA mina ridjackor är trasiga???), efter att ha förvirrat mig in i ett svinhalt bostadsområde, snurrat mig igenom Birsta och kanat nerför en backe med bil och släp så lyckades jag köpa min jacka och en grimma (jag som aldrig köper grimmor har nu köpt tre stycken på två veckor!!) samt äta lunch innan jag kunde åka hemåt igen. Jag längtar tills jag får köra med min nya bil i stället, det kan ju bara bli bättre.
 
Hemma så red jag Ricko på banan. Ett lätt pass med mycket vändningar, varvbyten och flyttning för skänkeln. Sen tog jag ledigt resten av kvällen, det var ändå inga lektioner och jag var rätt trött efter dagen, och åkte till grannarna och bjöd på lussekatter i stället. Nu är det i vanlig ordnng dags att sova! Undrar just varför det heter hönsmamma? Är höns extra rädd om sina avkommor tro?
 
 
Nu är mattes Szum-Brum prins friskförklarad och får börja jobba igen! Men matten önskar lite bättre underlag, det gör så ont att ramla av nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0