Första ponny!

I dag är det 20 år sedan jag köpte min första ponny. Det var en svart connemara som kallades Appie, en speciell ponny som inte alls var lämplig första häst och som var lite för svår för mig då. Jag var visserligen nästan 15 år men hade bara ridit några år på ridskola och min pappa kunde inget om hästar så det fanns inget stöd hemifrån. Det tog ett halvår innan jag kom från gården själv utan sällskap och många timmars lasthjälp innan vi kunde lasta henne, vet inte hur många timmar jag stod i skogen när hon vägrade gå eller som jag fick gå hem själv efter hon gjort en tvärvändning. Men det var en fin ponny med bra gångarter och hoppteknik men jag hade svårt att utnyttja det då. Tror nog jag lärde mig en del av henne, och i dag är det ju just de här speciella och knepiga hästarna som har blivit min grej!
 
I dag har jag ridit en hel massa! Först ut var Tant som fick gå galoppjobb i skogen, svettig men nöjd häst efteråt! Sen var det dags att testa Ricko lite! Longerade först, han är inte riktigt i gång och jag ville kolla av honom lite, och sedan satt jag upp och red lite i skritt och trav. Han var lite spänd men det är ju inte så konstigt för det är ju inte bara ett nytt ställe, ny människa och ny utrustning utan han är ju mest westernriden så det är en annnan ridstil också! Nu vet jag i alla fall lite mer vad jag har att jobba med!
 
Efter en liten lunchpaus, med betoning på liten, så red jag ut Midas. Mycket trav i backarna gjorde att det var en trött kille som kom hem, men bra konditionsträning! Avslutade med att köra galoppprogrammet med Trafalgar. Longerade två intervaller och red tre, kändes bra i galoppen och även han fick en bra genomkörare! 
 
Efter middagen åkte jag i väg och red en ponny och tömkörde en annan, samt hade en lektion. Hade planerat för lite hoppning eftersom underlaget har varit så fint här hemma men när jag kom dit var det isigt och hårt, som tur var hade jag en reservplan och det blev ett lugnt dressyrerbete med bommar i stället! Nu är hästarna inne och mina varma mackor klara så nu är det bara att ladda inför Ica i morgon!
 
Ingen bra bild, han står i en backe, men ni får hålla tillgodo! Men här har ni i alla fall Ricko!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0