Superridkänsla!

Jag vill ju inte skryta, men jäklar vad fina hästar jag har!
 
Kom hem trött efter en heldag på Ica, med varmt och kvavt väder ute så kändes väl inte tre ridpass så jättelockande, men så bra det blev! Helt underbart att sitta och trimma på min egen ridbana, i bara t-shirt och kunna blicka ut över hagarna med alla fina hästar och med det finaste fölet som busar runt. Kan det bli bättre? Ja, när hästarna dessutom springer fint och ger en superridkänsla!
 
Först red jag tant, vi jobbade lösgörande, med formen och med det där högra bakbenet som hon gärna fuskar med. Och hon var direkt från början jättefin! Hoppas det här håller i sig till på lördag då Alida ska ha henne på min kurs! Sen var det Szums tur. Han började som en tjurig ponny med att försöka smita ut från ridbanan ett par gånger, tvärvända, hoppa i luften och vara rädd för ett hörn, men jag satte ner rumpan i sadeln och red i stället för att låta honom fjanta sig. Och helt plötsligt gick han fint och alla spöken var borta, och då ger han ju en maxad ridkänsla. Jättefin!
 
Sen var det Prins tur. Longerade först, gick jättebra, gjorde markövningar och förberedande uppsittningsövning, gick jättebra, hängde på honom, gick jättebra. Så vad görman då? Jo, jag satt upp och red ett par minuter i skritt. Inte optimalt att sitta upp ensam på en häst som inte är mycket riden, och som man framförallt inte vet hur den är riden, men vad gör man? Det finns flera anledningar till att jag helst har hjälp i början. Dels när man ska sitta upp förta gången påen häst som man inte vet så mycket om så är ju själva uppsittningen en risk. Du vet inte vad den är van, hur känslig den är eller omdet har hänt något. En annan aspekt är när du kommit upp och ska börja rida, med så här gröna hästar så fungerarinte skänkeln, det är inte alls säkert du kan styra och helt plötsligt hamnar du i ett hörn eller liknande, då vill man ha någon på marken som kan styra upp det. Men nu hade jag inte det, men min känsla sa att det skulle gå bra, och bra gick det! Jag satt upp, skrittade lite, gjorde några halter och styrde åt båda håll. Det räckte för i dag, jag är jättenöjd! Enligt den information jag har så är han skrittad uppsutten men man måste alltid utgå i från att det kanske inte är så eller att det kan ha hänt saker, så man måste vara försiktig och tänka "safe".
 
Jättenöjd med ridningen, och humöret är på topp! Nu ska jag planera lite inför lördagens kurs och sen blir det sängen, Ica imorgon igen!
 
Man blir trött av sommarvärmen!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0