Sista semesterdagen!

Sista semesterdagerdagen för denna gång och den har tillbringats på treårstestet med att titta på fina unghästar, kan det bli bättre?
 
Började dagen med att longera Prins. Det gick väl sådär kan vi säga.Jag vet inte hur mycket longerad han är, om han inte förstod eller om han bara testade lite, men jag fick i alla fall jobba för det! Kunde i alla fall longera i båda varv och i skritt och trav efter lite pyssel, och jag var nog lika svettig som han var efteråt! i vanlig ordning blir det en del jobb från marken med honom innan vi drar i gång med ridningen. Jag tcker att det är viktigt att det fungerar från marken först, för hur ska det annars kunna fungera från sadeln? Och det spelar ingen roll att det fungerar hemma, det måste fungera här och med mig innan jag sitter upp. Det jobbet jag lägger på hästen nu innan jag börjar rida har jag igen sen!
 
När jag ändå skulle till Timrå så  passade jag på att åka ner till Sundsvall innan och köpa en sadel! Och inte vilken sadel som helst utan en manskapssadel! Det var ett bra pris så jag slog till, det är svårt att hitta sadel till de bredaste hästarna som kommer hit och till dom har jag lånat grannens manskapssadel, och nu har jag en egen i stället!
 
Eftermiddagen tillbringades på treårs. Såg ingen riktig "wow"häst men flera fina, även om jag tyckte det var lite sämre i år men det berodde nog mer på tillfälligheten vilka hästar jag lyckades se än hur nivån var. Flera hästar hade nog gynnats av en bättre visning, speciellt hade många svårt att visa sina hästar vid hand på ett bra sätt (har vi tappat utbildningen i att visa häst vid hand??), men det är inte lätt att visa unga och ofta spända hästar. Jag konstaterar återigen att det är ju verkligen unghästar, visningar och utbildning som är det jag vill hålla på med! Nu gäller det bara att se till att jag blir en jaäkel på att visa häst och utbilda hästar, då löser sig nog resten också!
 
Kvällen bjöd på grillning med en kompis och vi åt i vanlig ordning alldeles för mycket. jag har för övrigt fått kattungar så om någon är sugen på en liten gullig kisse om ett par månader så finns det här! Jag hade ju bokat kastrering av alla katter men Trassel hann bli dräktig innan...
 
En av grannens uppfödningar visades i dag, en jättefin häst som fick 45 poäng och klass 1 som gångartshäst. Tyvärr var hon inte helt enkel att fota då hon inte hade tid att stå stilla!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0