Rivstart!

Så var jag tillbaka i verkligheten igen efter min semestervecka, och detta med en riktig rivstart med en arbetsdag på ungefär 12 timmar! Gäller att gå ut hårt och sen är det bara att öka!
 
Började dock dagen med en tur på Tant. Det var varmt och skönt redan i morse och perfekt ridväder! Sen var det bara att jäkta vidare till Ica och några arbetstimmar i ombyggningsröran är. Efter Ica åkte jag direkt vidare till Stugun och lektioner, för de läsare som inte är bevandrade i Ragundas geografi så kan jag säga att jag har ca 8 mil enekel resa till Stugun, inte nästgårds men det gör inte så mycket för där är väldigt ambiösa och trevliga ryttare där!
 
Kom hem igen runt 21.30, är så tacksam att Elise är här och ränner lite på dagarna nu så jag inte behöver vara så orolig när jag är på vift. I stället för att irekt skynda mig in med hästar och dö framför tvn så tog jag in Prins och jobbade honom lite från marken utanför boxarna. Inget avancerat, jag vill att hästarna så kunna gå på en liten violt runt mig, att dom stannar när jag säger proo, att de kan stå stilla och sen starta på mitt kommando. Sen vill jag kunna backa efter mina önskemål. Låter enkelt men när jag började med detta på Szum så tog det mig 45 min innan jag fick igenom det i båda varv, han hade väldigt svårt att finna sig i att bli styrd och dominerad. Men det positiva är att jag tycker alla andra hästar är enkla i jämförelse med honom! 
 
Tror jag skippar tvn i kväll och i stället laddar om för en ny dag på Ica i morgon!

Kommentarer
Postat av: Lillevi

ah, nu kom jag ju på att man kan skicka kommentarer här! *snille* haha,- Prince har nog bara hört ordet "höoo" eller " whoo" för stanna hehe, dottra har tagit efter mina western fasoner ( hade ett kallblod ( som tyvär inte är i livet nu) som jag red western på förut) därav ordvalet ;-) men det är bara bra att han får lära sej vad som menas när man säger "Ptrooo" Jag har aldrig longerat Prince, har bara använt repgrimma och grimskaft och fått honom att gå i en volt runt mej samt att han ska kliva undan från mej! har tumkört honom nån enstaka gång men däremot är han promenerad med väldigt mycket ( alltså jag vid grimskaft och dotra på ryggen! Kram på dej!

Svar: Alla använder lite olika kommandon men det brukar sällan vara några problem. Egentligen är ju det du beskriver precis samma sak som jag gör när jag jobbar dom från marken, att de ska gå på en volt runt mig. Och det är ju samna princip som longering... Inga konstigheter! Att han var tömkörd märktes! Nu ska vi bara hitta varandra så blir det nog bra! :)
Pernilla Engström

2014-05-22 @ 12:03:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0