Ponnyridning!

Åhh vad det är roligt att rida ponny! Det är verkligen något speciellt med ponnyer och jag skulle kunna ha stallet fullt med dom! Prins får dagens guldstjärna, han är verkligen rolig att rida!
 
Men jag började i morse innan jobbet med att tömköra Generalen. I dag lade vi på även lite travarbete på volt, vilket gick över min förväntan. Korta, korta sekvenser är han riktit fin i formen så det finns hopp om att det ska bli en fin ridhäst av honom med. Det finns ganska mycket att jobba med på kroppen hans, han behöver mer muskler på överlinjen, ryggen och bakdelen. För att få det så måste han börja jobba i genom kroppen och sänka nacken, låter jätteenkelt men det är inte alltid så enkelt, och framförallt tar det tid, ett bra hjälpmedel för detta är just tömkörningen.
 
Efter jag jobbat klart så red jag och Alida ut med Prins och Tant. Det var här jag kom på vad roligt det är att rida ponny! Prins är pigg och glad, och håller Tants tempo i traven, det är inte illa vill jag lova! Han är redan jätterolig att rida, hur ska det då bli när han är mer ärdig? När vi kom tillbaka så var det dags att lytta Räkan och ölis till ett bete som ligger ett par hundra meter från gården. Grannen hjälpte mig men ölis gick så fint pecis bredvid mamma hela vägen! Longerade även Midas. I dag var han betydligt lugnare och mer nertaggad så det var inga problem att longera. Det var bara när vi gick förbi Prins hage som han åmade sig lite, han skötte siog utmärkt i longeringen och detta trots att mina hästar stod vid banan och hängde. Sist han kom hit så gick ju första longeringen sådär, det kan ni läsa om här: http://nillashast.blogg.se/2014/march/dressyrtant-pa-hopptraning.html, men i dag var han helt med på noterna! Roligt!
 
Avslutade kvällen med att plantera lite blommor i krukor ute på gården. Det skulle ha blivit jätteint om bara gräsmattan var klippt, jag måste komma i håg att köpa bensin till gräsklipparen i morgon! Gräsmattan växer ju i alla fall så man får ju tro att det växer i hagarna också! En sen middag och nu några timmar framför datorn, funderar på att avrunda kvällen med en promenad till Räkan och fölis, nu tror jag ju visserligen att de klarar sig utmärkt i sin hage men det känns bra för mamma hjärtat att kolla en extra gång...
 
Generalen innan morgonen tömkörning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0